Militarii Batalionului 307 Infanterie Marină, la ceas aniversar

230

Articole de la același autor

Militarii Batalionului 307 Infanterie Marină marchează într-un mod inedit împlinirea a 78 de ani de la înființarea primului batalion de infanterie marină din România, la data de 1 aprilie 1940. 


Sâmbătă, municipiul Tulcea va fi luat cu asalt și va deveni capitala infanteriștilor marini. Militarii au pregătit un program special, care cuprinde competiții sportive, exerciții demonstrative, precum și o expoziție de tehnică și armament. 


Între orele 09:00-11:30 sunt programate activități sportive (cros pe categorii de vârstă și concurs de ambarcațiuni), cu punct de plecare Plaja Lacului Ciuperca. Pe Faleza Dunării, în zona Casei Sindicatelor, între orele 10:00-13:00, va avea loc o prezentare de tehnică și armament. La ora 12:00, vor fi organizate exerciții demonstrative, iar între orele 12:30 și 13:00, va avea loc premierea câștigătorilor concursurilor. 


De-a lungul timpului, această structură unică din Armata României a cunoscut numeroase perioade faste, dar și nefaste. Prima atestare documentară a infanteriștilor marini români datează din anii 1886-1888, când aceștia erau menționați ca parte a echipajului crucișătorului "Elisabeta". 


În prezent, Batalionul 307 Infanterie Marină face parte din organigrama Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", aflată în subordinea Statului Major al Forțelor Navale, fiind unica forță specializată din Armata României, care este dotată și instruită pentru asigurarea securității raioanelor de coastă (litoral), a zonelor lagunare și a Deltei Dunării, precum și pentru neutralizarea forțelor amfibii și aeromobile ale inamicului. 


Infanteriștii marini români au participat la numeroase misiuni și exerciții, alături de partenerii străini, atât pe teritoriul național, cât și peste hotare. Perioada 2008-2009 a fost marcată de prezența pușcașilor marini români la misiunea Forței Multinaționale de Menținere a Păcii KFOR din Teatrul de Operații Kosovo, iar din anul 2010, militarii Batalionului 307 Infanterie Marină participă, în fiecare an, la Exercițiul multinațional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE, împreună cu militari din structuri similare ale Alianței Nord Atlantice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7051 secunde