Stagiu de pregătire organizat, în premieră, pentru evaluatorii NATO

177
Stagiu de pregătire organizat, în premieră, pentru evaluatorii NATO - stagiu-1522171666.jpg

Articole de la același autor

Forțele Navale Române au organizat, în premieră, un stagiu de pregătire pentru evaluatori NATO în Domeniul Maritim (MAREVAL), la care au participat 30 de militari români și străini (din Bulgaria, Croația, Grecia, Marea Britanie, Muntenegru și Suedia). 


Programul de pregătire MAREVAL s-a desfășurat la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale, în perioada 19-23 martie, iar cursurile au fost susținute de patru instructori de la Comandamentul Suprem Aliat din Europa și de la Comandamentul Maritim Aliat. 


La absolvirea programului MAREVAL, cursanții au primit certificatul de "Evaluator NATO în Domeniul Operații Maritime", document ce le atestă absolvenților cunoștințele din domeniul doctrinei NATO pentru standardele pe care trebuie să le îndeplinească forțele participante la operații maritime. 


Organizarea acestui curs în România este o dovadă a faptului că sistemul de pregătire profesională al Forțelor Navale Române corespunde standardelor NATO, iar marinarii militari români se bucură de încrederea partenerilor din Alianță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9598 secunde