Senatorul Tit Liviu Brăiloiu:

"România se află pe primul loc în NATO la alocări bugetare pentru Apărare"

723
2

Articole de la același autor

Senatorul constănțean Tit Liviu Brăiloiu, de la PSD, a prezentat, ieri, în plenul Senatului, o declarație politică cu titlul "România, pe primul loc în NATO la alocări bugetare pentru apărare".


Senatorul constănțean subliniază în declarație că obiectivul programului de guvernare al PSD de a asigura condițiile pentru dezvoltarea Armatei Române a fost concretizat prin creșterea bugetului alocat pentru Apărare și finanțarea corespunzătoare a programelor de achiziții.


"În calitate de vice-președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță națională, în mai multe din declarațiile mele politice am reiterat principalele prevederi din Programul de guvernare al PSD, capitolul Politica de Apărare și Securitate Națională, referitoare la asigurarea condițiilor pentru implementarea Programului privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026. În concepția PSD, realizarea celor 32 de măsuri concrete vizând acest obiectiv se bazează pe o creștere economică susținută, care să asigure posibilitatea alocării a 2% din PIB pentru Apărare. După cum se cunoaște, rezultatele politicii economice a guvernării PSD - ALDE au întrecut cu mult chiar și cele mai optimiste estimări (7%, cea mai mare creștere economică din UE în anul 2017), astfel că, după mai mult de un deceniu de neputință economică și lipsă de voință politică, țara noastră a reușit să contracareze subfinanțarea Armatei, alocând pentru Apărare 2% din PIB și va continua să facă acest lucru până în anul 2026", a spus senatorul Tit Liviu Brăiloiu.


În aceeași declarație, senatorul Brăiloiu amintește despre reuniunea Bucharest 9, platforma pentru dialog și colaborare între mai multe state aliate. În context, el a explicat că discuțiile din acest an au vizat nevoia de unitate a statelor de pe flancul estic pentru consolidarea securității și stabilității în zonă.


Comentează știrea

europeanu
21 martie 2018
Hotii la parnaie !

oare cine i-a scris declaratia ? Ca hotul ordinar la o dictare de casa a patra ia nota patru.

David
21 martie 2018
O mare hahalera !

Un ratat de trei parale ! Panarama , ca si panaramele din jurul sau . Rapciugos , limbric rosu de ultima speta , vierme de partid troglodit , secatura ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5059 secunde