Militarii care au furat 7 tone de motorină din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, trimiși în judecată

478
Militarii care au furat 7 tone de motorină din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, trimiși în judecată - kogalniceanu-1699469500.jpg

Articole de la același autor

Opt militari români și un civil au fost trimiși în judecată pentru furt de motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Cei 9 indivizi sunt cercetați pentru însușirea fără drept a aproximativ 7 tone de combustibil, motorină și kerosen, destinat elicopterelor și avioanelor, dar și parcului auto de la baza militară.


Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. Pe parcursul anului 2022, până să fie prinși, ar fi sustras, din unitatea militară, aproximativ 7 tone de kerosen şi motorină. Combustibilul destinat elicopterelor și avioanelor, dar și parcului auto era fie vândut, fie folosit în interes personal, se arată în datele de la dosar. În noiembrie 2022, polițiștii au intrat pe fir. Au făcut atunci aproximativ 50 de percheziții atât la baza Kogălniceanu, cât și la locuințele unor suspecți și martori din anchetă. Potrivit surselor Digi24, militarii scoteau combustibilul din baza militară cu mașinile personale.


Pe 15 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu - arestarea lor preventivă pentru furt calificat.


Zilele acestea, cei opt militari români și un civil au fost trimiși în judecată pentru furt. Conform Codului de procedură penală, această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5227 secunde