Militarii răniți în teatrele de operații, discuții cu Statul Major al Apărării

133

Articole de la același autor

Statul Major al Apărării va organiza vineri, 10 noiembrie, la sediul instituției militare, o videoconferință cu militarii răniți în teatrele de operații. În cadrul evenimentului, se vor prezenta concluziile în urma participării la "Invictus Games Toronto 2017" și vor fi analizate principalele etape privind pregătirea și participarea veteranilor răniți la ediția de la Sydney, din 2018.

România a fost reprezentată, în premieră, la "Invictus Games Toronto 2017", în perioada 23-30 septembrie, de 15 sportivi, militari răniți sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operații sau în țară, la șapte discipline sportive - tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, volei din șezut și ciclism.

La Toronto, militarii români au urcat de patru ori pe podium. Prima medalie a echipei militarilor români a fost câștigată de maiorul Laurențiu Șerban, rănit în anul 2006 în Afganistan, care a obținut bronzul la proba de 1.500 de metri. O nouă medalie a fost obținută de locotenentul Ciprian Adrian Iriciuc, rănit în anul 2015 în Afganistan, care a obținut medalia de bronz la proba de canotaj în sală.

Alte două medalii au fost câștigate la tir cu arcul. Echipa României, formată din plutonierul Ionuț Claudiu Butoi, colonelul (rtr.) Dorin Petruț și colonelul Nicușor-Augustin Pegulescu, a câștigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound. Ionuț Butoi a abținut și medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3277 secunde