Militarii români din Irak, mutați într-o altă bază NATO

192

Articole de la același autor

Militarii români din Irak vor fi mutați într-o altă bază a coaliției. Măsura a fost luată ca urmare a deciziei luate în cursul zilei de luni, 6 ianuarie, la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu. 


Astfel, Ministerul Apărării Naționale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak. Pentru asigurarea siguranței personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției. 


"Misiunile militarilor români se axau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării și din alte instituții responsabile pentru reformarea sectorului de securitate și creșterea capacității operaționale a Forțelor Armate ale Republicii Irak. Decizia României este în deplină concordanță cu poziția aliată exprimată în cadrul reuniunii de luni și, în funcție de evoluția situației din zonă, militarii români sunt pregătiți să își reia misiunile. România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional, atât în format aliat, cât și alături de partenerii din cadrul Coaliției Globale anti-ISIS", precizează reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0122 secunde