MILITARII ȘI POLIȚIȘTII VOR PRIMI SALARIU DE MERIT, DE LA 1 AUGUST. Veniturile vor crește cu 20%

455281
48
MILITARII ȘI POLIȚIȘTII VOR PRIMI SALARIU DE MERIT, DE LA 1 AUGUST. Veniturile vor crește cu 20% - 1-1463548482.jpg

Articole recomandate

Salariul de merit, în cuantum de 20%, va fi acordat de la 1 august tuturor polițiștilor și militarilor!


Ieri, la sediul Ministerului Muncii, a fost definitivată forma OUG privind modificarea și completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, anunță SNNPC. 


La propunerea FSNPPC, susținută de Cartelul Alfa și de ministrul muncii, ținând cont de faptul că în sistem există salarizare diferită pentru aceeași funcție în aceeași instituție publică, pentru eliminarea discriminărilor, începând cu luna august 2016 personalul plătit din fonduri publice din aceeași instituție publică, autoritate publică, unitate, care beneficiază de un salariu de bază/indemnizație de încadrare mai mici decât cele stabilite la nivel maxim pentru fiecare funcție/grad/treaptă și gradație va fi salarizat la nivel maxim al salariului de bază/indemnizație de încadrare din cadrul instituției, autorității publice, unității respective, dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții.


De asemenea, prin excepție de la art. 1 alineatul 1 (n.r. – din OUG), începând cu luna august 2016, pentru personalul militar, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor din aceeași instituție publică, respectiv unitate, soldele de funcție/salariile de funcție în care nu a fost cuprins cuantumul soldei de merit/salariului de merit la nivelul anului 2009, vor fi stabilite la nivelul în plată al soldelor de funcție/salariilor de funcție care cuprind cuantumul soldei de merit/salariului de merit.


Comentează știrea

48 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Mihai Calin
18 mai 2016
NEDREPTATE

Cine raspunde pentru nedreptatea de pana acum? De ce au trebuit sa treaca 7 ani in care unii au bagat in buzunar mai multi bani....fara nici o explivcatie din partea guvernantilor? De ce s/au platit sume colosale de bani (la nivelul bugetului de stat), doar ca sa ia unii (aceeasi an de an, din 2009 incoace, indifferent de munca prestata) acest spor de 20% din salariu? De ce unii au iesit la pensie cu acest 20% in cuantumul pensiei, iar altii nu? Cine raspunde pentru aceasta mizerie? Sau pentru cealalta mizerie, in care unii care au titlul de doctor iau un spor in salariu, altii....nu. Pentru ca asa a vrus Boc si Andrea Vass? CINE RASPUNDE? Fiecare sef se institutie a tacut pana acum. Pentru ca a fost BENEFICIARUL acestuia.

Neagoe Cristi
18 mai 2016
Hotie

Da! Fiecare sef de institutie se face vinovat. Pentru ca a incasat acest salariu de merit. In timp ce altii.....asteptau.

Adrian
18 mai 2016
Acelasi

Militarii da merita din plin politisti mai au de asteptat muuuult din punctul meu de vedere pt ca sunt mai nenorociti decat parlamentarii ăstia nu stiu decat spaga un polițist a spus ca on locul scrisului (siguranta si încredere ar trebui a rîs furaciuni si inselaciuni) asta i poliția romana coruptă mai ales in tara lui dragnea

Alin
18 mai 2016
asd

Mda. ca de obicei informatia este partial corecta. Acu' "na" e an electoral. Marirea este de 20% la salariu de functie deci aproape 100 lei in mare.

Alin
18 mai 2016
asd

Deci nu e 20% din venituri ca atunci salariul ajungea cat al unui profesor titular.

george
18 mai 2016
in sfarsit, dreptate!

Daca, intr-adevar asa va fi, atunci bravo tehnocratilor! O corectare a golaniei care s-a practicat din 2009, ne face sa ne mai apropiem de normalitate, de Europa. Acel salariu, zis: De merit, pe care l-au luat atatia ani, la rand, doar acei 30% dintre anajati(aceeasi), i-au transformat pe ceilalti 70% (aceeasi) in frustrati, iarpe beneficiari in niste "hoti" care permanent si-au multumt in barba ca au un salariu cu 20%. Denigrandu-se astfel institutii intregi, prin luarea pe nedrept a unui drept necuvenit, de aceeasi oameni.

zizi leu
18 mai 2016
salariu de merit

Da, prieteni. In Romania ultimilor ani, printre bugetari intrebarea este "Ai prins salariu de merit, ca sa ramai cu el pe viata?". Nimeni nu intreaba de performanta. Sau de salariu conform incadrarii tale pe post! Smecheria domneste in Romania!

florin
18 mai 2016
ura

Ura! Ura! Ura! Sa dea banii inapoi cei ce l-au incasat pe nedrept atata vreme!!!!

eu
18 mai 2016
sa vadem

sa vedem daca se va adeveri ca de povesti sunt satul:)... dar cei care au ramas cu salariul de merit din 2009 pana acuma vor primi si ei marirea asta de 20% sau nu?

UN POLITIST
18 mai 2016
Si politistii merita!

Mai intai invata domnule analfabet sa scrii corect d.p.d.v. gramatical! Dupa care intereseaza-te si cu siguranta vei afla ca in POLITIA ROMANA sunt foaaaaarte multi politisti care isi fac datoria, unii dintre ei si-au periclitat sanatatea, si -au neglijat familia ca sa te apere pe tine PLATITORULE DE TAXE SI IMPOZITE, iar altii mai draga animalule si-au pierdut viata! Asa ca mai draga gunoiule al acestei societati mizere mai du-te-n ma-ta!

Răspuns la: Acelasi
Adăugat de : Adrian, 18 mai 2016
Militarii da merita din plin politisti mai au de asteptat muuuult din punctul meu de vedere pt ca sunt mai nenorociti decat parlamentarii ăstia nu...
48 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Pagina a fost generata in 1.0965 secunde