Minciuna din spatele pensiilor militare. Tăiați pensiile nesimțite ale generalilor, nu ale militarilor de rând! De ce nu vă atingeți de pensiile parlamentarilor, procurorilor și judecătorilor?

110248
15
Minciuna din spatele pensiilor militare. Tăiați pensiile nesimțite ale generalilor, nu ale militarilor de rând! De ce nu vă atingeți de pensiile parlamentarilor, procurorilor și judecătorilor? - armatamilitaridefilarebatalionre-1501484022.jpg
Guvernul va modifica fundamental Legea pensiilor militare, astfel încât acestea să se majoreze de acum încolo doar în raport cu inflația. și nu cu soldele militarilor aflați în activitate, așa cum se întâmplă în prezent. Ministrul Lia Olguța Vasilescu susține că astfel se va pune capăt "pensiilor nesimțite" de zeci de mii de lei din sistem. Ceea ce susține doamna ministru este o manipulare, o gogoașă glazurată cu multă demagogie. În realitate, miza este pensiile tuturor militarilor, mici dar multe. Căci altfel nu se justifică implementarea unui sistem de jos în sus, care va afecta în primul rând veniturile pensionarilor militari de rând. Dacă ar fi vrut să facă un sistem echitabil, atunci Guvernul putea interveni direct în pensiile speciale uriașe ale generalilor, amiralilor și magistraților militari. Dar nu asta a fost miza.

Ministerul Muncii va emite zilele acestea o Ordonanță de Urgență prin care pensiile speciale nu se vor mai actualiza în raport cu salariile celor aflați în activitate ci vor crește în raport cu rata inflației, a declarat, duminică seara, la Antena 3, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, precizând că această ordonanță va intra în vigoare în jurul datei de 15 septembrie.

"Avem de gând să dăm o Ordonanță chiar săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta). Noi am lucrat la ea. Nu ne-am apucat încă pe legea pensiilor pe partea de contributivitate, unde este absolut obligatoriu să facem creșterile pe care le avem în programul de guvernare. Însă, după apariția legii salarizării, ne-am dat seama că, dacă nu corectăm sistemul, în sensul că lăsam pensiile de serviciu să se actualizeze cu ceea ce este la cei activi, vom ajunge într-o situație foarte neplăcută începând de anul viitor, pentru că, din păcate, economia nu poate să susțină astfel de creșteri. Prin această Ordonanță de urgență, noi ne-am stabilit câteva principii. În primul rând nu scădem nicio pensie aflată în plată.(...) Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate în sistem, că ne-am bătut joc de oameni, ne-am hotărât ca termenul ei de intrare în vigoare să fie undeva la data de 15 septembrie. Adică, cine vrea să iasă la pensie, poate să o facă începând de mâine până la data de 15 septembrie, însă trebuie să știe un lucru: că nu li se mai actualizează pensiile în raport cu salariile celor din activitate ci li se indexează cu rata inflației în fiecare an. Adică nu le înghețăm, le lăsăm să crească, dar cu rata inflației', a explicat Olguța Vasilescu.

Aceasta a subliniat că în prezent foarte mulți dintre cei din sistem (Apărare, Interne etc) preferă să iasă la pensie chiar și la 40 de ani, deoarece pot primi o pensie chiar și de 120% față de salariu

"Foarte mulți dintre cei care sunt în sistem la ora actuală preferă să plece la o vârstă foarte mică în pensie, se întâmplă chiar și la 40 de ani, pentru că așa cum arată legislația la ora actuală poți ieși cu o pensie de 120% față de salariu, după care se actualizează pensia respectiva în funcție de creșterile salariale pe care le au cei care sunt activi. Se ia 85% din brut și se adaugă sporurile și iese cu mai mult decât are netul la pensie. (..) Pensia se actualizează întotdeauna în funcție de cei care sunt activi. Asta înseamnă că, dacă anul viitor vom crește salariile cu 25%, și le vom crește, fără niciun fel de dubii, în 2019 vor fi iarăși creșteri salariale de 25%, li se actualizează pensiile cu 25% sau cu cât cresc salariile celor care sunt în activitate", a explicat Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a reiterat că această formulă de actualizare nu este corectă nici față de cei care au contribuit, nici față de stat.

"Cred că ordonanță va trece săptămâna viitoare pentru că nu este corectă această formulă de actualizare, nici față de ceilalți care au contribuit, nici față de statul român până la urmă, care este încorsetat de niște bugete, de un deficit de 3%. Sistemul nu mai poate să susțină o astfel de creștere. Nu nu este vorba de pensiile care sunt în plată la ora actuală, pe care le plătim și pe care ni le permitem noi ca stat, dar dacă le lăsăm să se dubleze eu nu mai sunt atât de convinsă că vom putea să le plătim. Și atunci ce facem, tăiem salariile celor aflați în activitate la ora actuală? (...)", a spus Vasilescu.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
sorin
9 august 2017
smecherii scriu prostii citesc

Intoxicarea populatiei

Adrian
15 august 2017
pensii smekere penrru unii

Stimabililor, pensia unui militar de rand nu este speciala, ea este o pensie militara de stat. Doar ca, pentru unii smekeri, datorita cuantumului, a devenit aproape speciala. Si pe buna dreptate ,unii au toate motivele sa fie indignati de cuantumul unor pensii, devenite foarte mari, datorita acumularii unor venituri in ultimele sase luni. Cateva tertipuri folosite de unii smekeri, pentru a si mari nespus de mult pensia sunt: participarea la lucrari de distrugeri, sau asanarea terenurilor, in fiecare luna , cu tupeu si regularitate. Tot ei sunt si cei care primesc , Oscarul, sau acel spor pentru lucrari excceptionale, gandit corect, dar aplicat gresit. Acest spor este luat de aproape toti comandantii de unitati, loctiitori, sefi de stat major si unii sefi de module, fiind la aprecierea comandantilor cine beneficiaza de el. De regula beneficiaza cei enumerati pana acum, in plus lingatorii da clante. Aceste doua sporuri,nici macar nu au caracter de venituri permanente, poti sa le ai, sau sa nu le ai. Dar repet, doar smekerii au aceste sporuri, care practic le dubleaza pensia, iar aceasta intradevar, bate la ochiul opiniei publice si pe buna dreptate. In opinia mea, nu este deloc corect si legal ca astfel de sporuri temporare, nepermanente ca si venituri sa poata sa fie incluse in pensie. Solutia ar fi ca sa se verifice daca aceste sporuri au caracter de venituri permanente, iar daca nu, pur si simplu sa fie taiate pensiile nesimtitilor care si au inclus in mod abuziv aceste sporuri. Chiar daca majoritatea dintre ei au fost comandanti sau sefi! Ei sunt cei care au abuzat, nu militarii de rand, care trebuie sa plateasca pentru asemenea derapaje ale lor, facute intr-o cardasie mafiota. Sunt si la ora aceasta oameni care iau 50% spor de asanare, fara sa distruga nimic si credeti ma ca stiu ce vorbesc. Cam astea ar fi profundele inechitati, dar ce folos ca le stim? Cainii latra, pensia smekerilor merge. Cat despre sporul pentru lucrari de exceptie, ar trebui regandit total, deoarece acesta se regaseste doar in veniturile unei clientele dubioase de tip naș~ fin, cumnat, yesmeni etc, si mai putin in buzunarele unor militari de rand. Acest spor a devenit un fel de ajutor social pentru smekerii care ies la pensie, si a nascut intotdeauna discutii la nivelul personalului unitatii. Acesti smekeri ne cereau mai tot timpul sa avem onoare si demnitate, sa fim corecti, etc. CA VOI, ȘOBOLANILOR???

Jon
20 septembrie 2017
Pensie

Să le bag pula in familie și în copiii lor. Să nu apuce nicio lună de pensie. Să-i mănânce cancerul pe toți.

Jon
20 septembrie 2017
Pensie

Să le bag pula in familie și în copiii lor. Să nu apuce nicio lună de pensie. Să-i mănânce cancerul pe toți.

Dinu
21 septembrie 2017
Social

Corect,calculul la pensiile militarilor sa se facă după contributia depusă începând de la angajare,exprimă valoarea muncii depuse de el.

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3184 secunde