Ministerul Justiției vrea o agenție pentru gestionarea bunurile sechestrate

109
Ministerul Justiției vrea o agenție pentru gestionarea bunurile sechestrate - ministeruljustitieivreaagentiese-1419778741.jpg

Articole de la același autor

O nouă agenție va fi înființată, până în primăvara lui 2015, în subordinea Ministerului Justiției. Este vorba despre o agenție dedicată gestionării bunurilor sechestrate în cadrul procesului penal. 


"Noua structură va deveni operațională până la sfârșitul lunii martie 2015 și va dispune de 30 de posturi, rolul ei fiind de a administra bunurile sechestrare în cadrul unor proceduri penale, activitate care, în prezent, se realizează de mai multe instituții, ceea ce creează dificultăți în gestionarea și, ulterior, valorificarea acestora. În același timp, noua structură va avea un rol de coordonarea și decizie în cooperare cu ANAF a activității de valorificare a bunurilor confiscate.


Înființarea acestei structuri în cadrul Ministerului Justiției va permite ca bunurile care în prezent se depreciază pe durata procedurilor judiciare, pierzându-și din valoare, să fie corect și eficient administrate astfel încât în final să avem un gram mai ridicat de valorificare a acestora și, implicit, să alimentăm bugetul de stat cu sume cât mai mari de bani", au precizat reprezentanții ministerului de resort.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2478 secunde