"Nu sunt de acord ca avocații să nu aibă dreptul să fie în Parlament"

106
Premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Justiției, a declarat vineri că nu este de acord cu propunerea ca avocații să nu aibă dreptul să fie parlamentari, motivând că ei sunt cei care știu să aplice legile și care știu cu ce se confruntă în practică.

"În politică este mai ușor să fii mai demagog, mai pe placul poporului. Eu sunt dispus, de data asta, să nu fiu pe placul poporului, să vă spun eu cred că avocații trebuie să aibă în continuare dreptul de a fi parlamentari. Pentru că, de fapt, au cea mai bună experiență și cea mai bună expertiză pentru a face legi mai bune", a spus Ponta, astăzi, la Congresul Avocaților, citat de Agerpres.

După afirmația sa, Ponta a fost aplaudat de avocați, șeful Executivului punctând că nu spune acest lucru doar în fața lor, ci l-a menționat și în Parlament.

"Legile bune sunt făcute de cei care știu să aplice legea și știu cu ce se confruntă în practică. Adică noi scoatem pe cei care știu să facă legi și să le aplice și îi aducem pe cei care nu sunt în stare să fie nici membri ai unui barou? Nu sunt de acord cu propunerea populistă ca avocații să nu aibă dreptul să fie în Parlament. Dimpotrivă, cu cât mai mulți avocați buni în Parlament, cu atât o să avem legi mai bune și mai bine scrise", a adăugat Ponta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3295 secunde