Președintele Băsescu l-a numit pe Ponta ministru la Justiție

133
Președintele Băsescu l-a numit pe Ponta ministru la Justiție - pontasitb-1364465051.jpg

Președintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care se constată încetarea mandatului Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiției și prin care funcția de ministru al Justiției este preluată, interimar, de premierul Victor Ponta.
Președintele Băsescu a semnat, joi, decretul prin care se ia act de demisia Monei Pivniceru, ministrul Justiției, și se constată încetarea funcției acesteia de membru al Guvernului, informează Președinția.


De asemenea, Băsescu a semnat și decretul prin care se desemnează Victor Ponta, prim-ministru, ca ministru interimar al Justiției. Potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta a anunțat că, în calitate de ministru interimar al Justiției, intenționează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu președintele Traian Băsescu, iar marți să discute și cu secția de procurori a CSM despre noii procurori pentru șefia Parchetului și a DNA.


"Am discutat deja și săptămâna viitoare, marți, am solicitat - sper să fie de acord - o întâlnire cu secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii și tot luni sau marți o să mă văd și cu președintele", a spus Ponta.
Președintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat, joi, că întâlnirea cu premierul Victor Ponta în chestiunea propunerii procurorilor șefi pentru Parchet și DNA va avea loc marți la ora 11, discuțiile cu premierul având în vedere calitatea acestui de ministru interimat al Justiției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.294 secunde