Ministrul Apărării Naționale, ACUZAȚII GRAVE la adresa Rusiei: "SUNT ACȚIUNI DE PROVOCARE ÎN MAREA NEAGRĂ"

2712
Ministrul Apărării Naționale, ACUZAȚII GRAVE la adresa Rusiei:

Articole recomandate

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a reluat, duminică, acuzațiile la adresa Federației Ruse conform cărora are "acțiuni de provocare" în Marea Neagră, prin manevrele militare desfășurate, adăugând că este "modalitatea Federației Ruse de a arăta că reprezintă o forță și că poate reprezenta oricând o amenințare".


Prezent la un eveniment comemorativ desfășurat la Arad, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a fost întrebat de jurnaliști despre avioanele rusești care se apropie tot mai des de spațiul aerian românesc de la Marea Neagră.


Fifor a acuzat, la fel ca în alte ocazii, că este vorba de "acțiuni de provocare ale Federației Ruse".


"Vedem că și zilele acestea s-a desfășurat un exercițiu militar uriaș, este modalitatea Federației Ruse de a arăta că reprezintă o forță și că poate reprezenta oricând o amenințare. Noi spunem că, de la ocuprea ilegală a peninsulei Crimeea, Federația Rusă practic se învecinează cu noi, dar lucrul acesta, desigur, nu ne ridică o problemă. Noi, ca țară membră NATO, împreună cu Polonia, asigurăm practic un echilibru pe flancul estic al Alianței".


Întrebat dacă se impun măsuri suplimentare pentru apărarea spațiului aerian, ministrul a spus că "nu este cazul de așa ceva".


Fifor a participat, la Arad, la manifestări prilejuite de comemorarea a 74 ani de la luptele duse de către Detașamentul Păuliș pentru apărarea defileului Mureșului, scrie Antena3.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7986 secunde