Ministrul Lucian Bode: ”Valul 5 va veni în România în maxim trei săptămâni”

188
Ministrul Lucian Bode: ”Valul 5 va veni în România în maxim trei săptămâni” - bode-1640250444.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Interne lucian Bode a avertizat. joi, într-o videoconferință cu premierul Nicolae Ciucă și prefecții, că valul 5 al pandemiei de Covid-19 va lovi România în cel mult trei săptămâni.


Ministrul a subliniat faptul că acest val de infectări cu noua tulpină omicron va avea ”un impact mai mare” decât valul 4.


”Ne aflăm într-o perioadă de acalmie, dar aceste măsuri sunt necesare pentru a răspunde eficient în fața provocărilor viitorului val pandemic care, din estimările specialiștilor, va avea un impact mai mare comparativ cu valul 4. Conform tuturor estimărilor specialiștilor, valul 5 va veni în maxim 3 săptămâni.” - a declarat ministrul de interne.


De asemenea, Bode a precizat că, potrivit estimărilor specialiștilor, în perioada următoare, numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane.


”Analizând datele, observăm că media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara țării este de aproximativ 14 % din totalul celor care au intrat în țară în ultimele 7 zile. Să nu uităm că la acestea se adaugă persoanele deja carantinate la nivel național, ceea ce ridică numărul total, doar în momentul de față, la 100.000 de persoane care intră în aria de verificare a structurilor Ministerului Afacerilor Interne.


Chiar dacă în ultimele 3 zile am observat o descreștere a ratei de carantinare pentru persoanele care intră în țară, aș vrea să subliniez că în ultimele 7 zile am avut medii zilnice ale persoanelor carantinate situate între 11 și 18 %, ceea ce nu este puțin deloc.


Pe situațiile pe care le avem până astăzi, estimăm că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru structurile noastre.” - a mai spus ministrul Afacerilor Interne. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6684 secunde