Ministrul propus al Apărării, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre înzestrarea Armatei

2641
Ministrul propus al Apărării, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre înzestrarea Armatei - ciuca-1583225500.jpg
Ministrul propus al Apărării, Nicolae Ciucă, audiat, astăzi, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, a declarat că Programul F16 funcționează, fiind achiziționate încă cinci avioane, care urmează să completeze o escadrilă.

"Funcționează Programul F16, au fost achiziționate încă cinci avioane, urmează să se completeze o escadrilă, este în plan achiziția și celei de-a doua escadrile și să fim în măsură să facem transferul de tehnologie către industria de Apărare, lucru care se va întâmpla la AEROSTAR și ROMAERO - Bacău și București. Tot acest demers a durat pentru că aveam tot ceea ține de pregătire, aveam nevoie de toate celelalte categorii de forțe să se alinieze în modul de lucru al avioanelor F16, e nevoie de foarte multă tehnologie în domeniu", a precizat Ciucă, citat de Agerpres.

Referitor la Programul Patriot, acesta se face în funcție de programul de achiziții.

"Pentru Patriot și HIMARS, personalul să meargă la pregătire. Achiziția este o etapă în programul de înzestrare, realizarea capabilității durează pentru a deveni operațională", a subliniat Ciucă.

Cât privește programul de camioane blindate, acesta a fost semnat la finele anului, a spus Ciucă.

"Există un termen de 90 de zile, ca între Ministerul Economiei și producător să se vadă modul în care se concretizează în capabilități de producție în România. Încă mai este timp, este nevoie de oficiul de compensare", a menționat Ciucă.

Referitor la Pirania 5, acesta a subliniat că întârzierea programului a fost cauzată de relația contractuală între producător și beneficiar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5321 secunde