Ministrul Sănătății: „Scăderea dorinței de vaccinare împotriva COVID 19 este un motiv de îngrijorare!”

Miercuri, 02 Iunie 2021, 09:53
191
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat că în ultima perioadă a scăzut dorința de vaccinare împotriva COVID 19, ceea ce reprezintă un motiv real de îngrijorare.

„Faptul că dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populației care dorea să se vaccineze şi a ajuns să se vaccineze, există o parte a populației care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare şi cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populaţiei care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte-foarte aproape și foarte ușor disponibil”, a spus ministrul Sănătății, la postul B1 Tv. Mai ales că, a subliniat Ioana Mihăilă, în prezent accesul la vaccin nu mai reprezintă o problemă.

„Probabil că mai este o problemă doar în mediul rural, poate într-un mediu rural izolat unde nici medicul de familie nu a început să vaccineze, dar în cea mai mare parte a țării accesul la vaccin există și el este destul de facil. Probabil că acum oamenii au nevoie de mai mult timp să ia decizia de a se vaccina. Probabil că pe măsură ce văd că vecinul sau alt membru al familiei este vaccinat și lucrurile au decurs bine și încrederea în vaccin va crește, dar acum începe de fapt maratonul, adică acea alergătură de lungă durată, până acum au fost sprinturi de vaccinare. Cred că acum începe bob cu bob vaccinarea”, a spus Mihăilă.

Pagina a fost generata in 0.1514 secunde