Ministrul Vasile Dîncu: „Este esențial să ne concentrăm pe îmbunătățirea condițiilor de viață ale militarilor”

165
Ministrul Vasile Dîncu: „Este esențial să ne concentrăm pe îmbunătățirea condițiilor de viață ale militarilor” - xministrubani1-1652179880.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu a dat asigurări că începând de anul viitor preocuparea ministerului de pe care îl conduce va fi atât înzestrarea armatei cu dotările performante de care are nevoie, cât și îmbunătățirea condițiilor de viață ale militarilor, activi, în rezervă sau în retragere. „Prin alocarea, începând cu anul viitor, a două procente și jumătate din PIB pentru apărare, vom avea posibilitatea să accelerăm importantele programe de modernizare și înzestrare esențiale pentru Armata României. În același timp, pentru atingerea obiectivului strategic de a oferi României armata performantă de care are atâta nevoie în aceste momente, pe lângă asigurarea echipamentelor de ultimă generație, care au început deja să intre în dotarea structurilor militare române, este esențial să ne concentrăm și pe îmbunătățirea condițiilor de viață ale militarilor noștri – activi, în rezervă sau în retragere, ale salariaților civili ai ministerului nostru, precum și ale familiilor lor. Performanța profesională de înalt nivel trebuie motivată prin condiții de muncă la nivelul celorlalte armate NATO, printr-un sistem de salarizare decent.

Am făcut din aceasta, alături de asigurarea de pensii echitabile pentru toți rezerviștii, indiferent de data trecerii în rezervă, priorități majore ale mandatului meu de ministru. Suntem mai aproape cu fiecare zi de atingerea acestui deziderat și sper să avem vești bune cât de curând”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5938 secunde