Minorii, în pericol de moarte pe străzile constănțene

863
Minorii, în pericol de moarte pe străzile constănțene - copii-1317241220.jpg

Pe zi ce trece observăm în trafic atât șoferi cât și pietoni care mișună pe străzi fără să țină cont de ceilalți participanți la trafic.


Numai într-o singură zi s-au întâmplat cinci accidente rutiere în județul Constanța, în care au fost implicați și pietoni angajați în traversarea străzii fie regulamentar, fie nu. Polițiștii trag semnalul de alarmă pentru conducătorii auto dar și pentru părinți. Din ce în ce mai mulți minori sunt luați din plin de pe carosabil atunci când traversează strada neregulamentar. Educația rutieră le lipsește cu desăvârșire copiilor zilelor noastre. Faptul că în urmă cu două zile cel puțin trei copii au fost acroșați în timp ce traversau strada, dovedește clar această situație dramatică pe care o trăim.

Un băiat în vârstă de 8 ani, din localitatea Codlea, județul Brașov, a fost lovit grav pe DN39 în localitatea Agigea, de un autoturism condus de Daniel P, în vârstă de 25 de ani, din Constanța, în timp ce traversa regulamentar strada.
Nici o fetiță în vârstă de 12 ani nu a fost ferită de tragedia pe care o aduce neglijența rutieră. Minora a traversat prin loc nepermis fără să se asigure atunci când Ionuț Cristina R, în vârstă de 22 ani, din Tuzla a dat peste ea în timp ce conducea un autoturism pe DN39 dinspre Constanța spre Mangalia, în localitatea Tuzla. Ca prin minune, în urma impactului fetița a scăpat cu răni ușoare.
Din lista minorilor loviți de mașină face parte și Elisa, o fetiță în vârstă de șapte anișori, care, atunci când a traversat strada Mihai Viteazu prin loc nepermis, a fost lovită ușor de Cristina R, în vârstă de 21 de ani, din Constanța, care se afla la volanul unui autoturism.

Nici pe bătrâni nu-i ocolește moartea
Pe de altă parte, nici bătrânii nu sunt feriți de accidentele rutiere.
Astfel, în aceeași zi, Andrei R, în vârstă de 69 de ani din Constanța, chiar dacă a traversat strada pe "zebră" a fost accidentat în dreptul Școlii nr. 4, de Corina Fănică A, în vârstă de 38 de ani din Constanța, în timp ce conducea un autoturism pe b-dul Tomis.
Pentru că a traversat strada neregulamentar, Mihale P, în vârstă de 74 de ani, din Constanța, a fost luat din plin în dreptul Capelei Militare de pe b-dul Tomis, de autoturismul condus de George C, în vârstă de 19 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Harta morții a Constanței
Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Actual : UE impune noi norme de viteză
Pagina a fost generata in 0.4307 secunde