Misiune NATO în Marea Neagră: participă dragorul „Lt. Lupu Dinescu”

242
Misiune NATO în Marea Neagră: participă dragorul „Lt. Lupu Dinescu” - pleacadragor2-1603899046.jpg

Articole de la același autor

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va alătura Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie. Nava militară românească a plecat miercuri, 28 octombrie, din portul militar Constanța și urmează să participe la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței. 


Gruparea navală NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) și mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” și „Orion” (Spania). Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navale au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Kherson (Ucraina), dar vor participa și la Exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de partenerii bulgari. 


Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj format din 72 de militari. Prin misiunile și exercițiile la care participă marinarii militari români, Forțele Navale Române contribuie la consolidarea posturii de descurajare a amenințărilor din bazinul pontic și la proiectarea stabilității în plan regional.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4679 secunde