MOARTE SUSPECTĂ A UNUI PROTESTATAR! Anchetă de amploare

480
MOARTE SUSPECTĂ A UNUI PROTESTATAR! Anchetă de amploare - protestediasporamitingantipsd156-1534760948.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul Județean de Poliție din Teleorman verifică decesul unui bărbat care a participat la protestul din 10 august, iar la 5 zile distanță a fost internat la spitalul din Alexandria cu hemoragie internă. Bărbatul a murit aseară, iar reprezentanții spitalului au sesizat polițiștii.



Bărbatul în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, a participat la protestul din 10 august. El a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce jandarmii au dat cu gaze lacrimogene. Protestatarul a cerut ajutor personalului SMURD aflat în Piața Victoriei, dar nu a fost internat în spital.


În urma intervenției jandarmilor, mai multe persoane au ajuns la spital, acuzând stări de rău provocate de gazele lacrimogene.

Ancheta în acest caz este condusă de un procuror de la Parchetul din Teleorman. Anchetatorii vor să afle dacă există vreo legătură între decesul bărbatului și faptul că acesta a participat în 10 august la protestul din Piața Victoriei.

Polițiștii și procurorii așteaptă rezultatul necropsiei care va determina clar cauzele decesului.

Informația privind decesul protestatarului a fost publicată inițial pe Facebook de jurnalistul Alexandru Căutiș și preluată de mai multe platforme de știri.

Pe de altă parte, jandarmii spun că gazele lacrimogene folosite la protestul din Piața Victoriei din 10 august nu sunt letale.

"Toate materialele pe care vi le-am prezentat - grenadă de mână corp cauciuc, armă lansator calibru 38 și pulverizatorul de gaze lacrimogene de 7 litri, cu o rază de dispersie mai mare decât spray-ul individual de mână, toate au aceeași concentrație, dar diferă litrajul - sunt neletale și sunt certificate de toate organizațiile și comisiile în drept", a spus maistrul militar Alexandru Dinică, plutonier șef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, la un exercițiu demonstrativ cu muniția folosită la activități de ordine publică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1637 secunde