FOTO Moment de sărbătoare pentru Centrul 70 Geniu “General-maior Gheorghe Teodorescu”

434

Articole de la același autor

Geniștii din cadrul Forțelor Aeriene Române au fost în sărbătoare. S-au împlinit 85 de ani de la înființarea Centrul 70 Geniu “General-maior Gheorghe Teodorescu”.

În prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi și ai altor invitați de seamă din cadrul Ministerului Apărării Naționale, personalul militar în activitate și în rezervă, actuali și foști angajați ai unității au îmbrățișat momente emotionante generate atât de clipa revederii, cât și de remarcabila ceremonie militară desfășurată la sediul instituției.

În cadrul ceremoniei, au fost apreciați pentru profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea atribuțiilor funcționale, cadre militare și soldați gradați profesioniști din cadrul unității, precum și alți invitați de seamă prin conferirea Emblemei de Onoare a Forțelor Aeriene.

Invitații au avut ocazia de a vizita expoziția de tehnică și echipamente de geniu, sala de tradiții a unității și capela militară. De asemenea, au luat parte la un exercițiu demonstrativ organizat de către militarii Grupului E.O.D. al Forțelor Aeriene-anexă la Centrul 70 Geniu.

“Astăzi, Centrul 70 Geniu “General-maior Gheorghe Teodorescu” - singura unitate tactică de geniu din Forţele Aeriene și continuatorul tradiţiilor Regimentului 70 Geniu Aeronautic privește cu încredere spre viitor, fiind într-un proces de continuă dezvoltare.

Dovada recunoaşterii profesionalismului personalului unităţii este demonstrată şi de faptul că Centrul 70 Geniu “General-maior Gheorghe Teodorescu” a fost desemnat a fi structura responsabilă pe garnizoana Bucureşti, în cadrul Forţelor Aeriene, pentru a instrui noii camarazi – soldaţi profesionişti din 8 unităţi – care începând cu data de 1 Noiembrie 2023, execută modulul de pregătire militară iniţială. Tinerii hotărâţi şi devotaţi au fost în măsură să prezinte onorul în cadrul ceremoniei militare, după numai o zi de antrenamente, dând dovadă de ambiție și determinare”, au transmis geniștii pe pagina de socializare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2045 secunde