"Monstrul" de la Cernavodă înfundă pușcăria

727

Ieri, după trei amânări succesive ale pronunțării, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis să emită sentința în ceea ce îl privește pe Giani Deli-Iorga, tânărul care a comis dublul asasinat de la Cernavodă, de la începutul anului trecut. Prin urmare, acesta a fost condamnat la pedeapsa de 27 de ani de închisoare, judecătorul Iuliana Radu neîmpăcând astfel nici pe reprezentanții Parchetului, care ceru-seră condamnarea lui Deli-Iorga la detenție pe viață, nici pe avocatul apărării, care a susținut că 25 de ani de închisoare ar fi suficienți pentru a-l face pe individ să plătească pentru fapta comisă. Sentința nu este definitivă.
Giani Deli-Iorga este acuzat că, la data de 3 ianuarie 2011, la Cerna-vodă, i-ar fi ucis cu sânge rece pe soții Elena și Petre Garoafă, părinții Gabrielei Mitu, soția celui mai bun prieten al său. Deli-Iorga i-a omorât pe cei doi cu numeroase lovituri de cuțit, ascunzându-le apoi cadavrele sub un pat și într-un șifonier.
În aceeași zi, Bogdan Mitu și-a ucis soția, înecând-o în Canalul Dunăre - Marea Neagră, după care s-a sinucis. Giani Deli-Iorga a recunoscut cele două crime. Procurorul de ședință a solicitat magistraților condamnarea lui Deli-Iorga la pedeapsa maximă prevăzută de Codul penal, respectiv detenția pe viață, făcând trimitere la cruzimea cu care a comis cele două crime.
Avocata lui Giani Deli-Iorga, Aurica Grigorescu, cea care a susținut pe parcursul procesului că nu clientul ei s-ar face vinovat de crime, în condițiile în care acesta și-a recunoscut de la bun început și pe tot parcursul procesului vinovăția, s-a limitat să ceară judecătorilor ca, dacă-l vor găsi vinovat, să-l condamne la pedeapsa de 25 de ani de închisoare, și nu pe viață, așa cum au cerut procurorii, pentru că nu a acționat cu cruzimea despre care spune acuzarea.
"El s-a dus acasă la soții Garoafă cu gândul de a-l împăca pe prietenul lui, Bogdan Mitu, cu socrii. Dar, dacă bătrânul s-a enervat și a sărit la el cu cuțitul, a trebuit să acționeze. Apoi a urcat să o roage pe bătrână să-l ajute, să sune la 112, dar ea a sărit cu cuțitul. A fost o înșiruire de întâmplări cu un deznodământ tragic", a conchis avocata.
În ultimul cuvânt, Giani Deli-Iorga a spus că se consideră, parțial, vinovat și că vrea să plătească pentru ceea ce a făcut. "Sunt de acord să stau 25 de ani la închisoare", a spus Deli-Iorga.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Martie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.2706 secunde