Bătălia pentru Cernavodă. Cine vrea să îi ia scaunul Marianei Mircea

1934
2
Bătălia pentru Cernavodă. Cine vrea să îi ia scaunul Marianei Mircea - cernavodaprimarmarianamircea4313-1330875452.jpg
Cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale, nimic nu este sigur pe scena politică a județului Constanța. Așa stau lucrurile și la Cernavodă unde alianțele stabilite la centru nu se regăsesc și în teritoriu și asta pentru că USL nu a ajuns la un numitor comun în ceea ce privește un candidat unic pentru Primăria Cernavodă.

În momentul de față, președintele organizației locale a PSD Cernavodă este actualul primar Mariana Mircea. În același timp, președinte la PNL Cernavodă este fostul primar Gheorghe Hânsă. La alegerile din 2008, cei doi s-au luptat pentru funcția de primar, în cele din urmă Mariana Mircea câștigând cu 65.56%, în timp ce Gheorghe Hânsă a obținut doar 34.43%.

În ceea ce privește un potențial candidat unic susținut de USL, acest lucru nu se va întâmpla, cu siguranță, la Cernavodă.

Concret, mai mult ca sigur, PSD va merge în continuare pe mâna actualului primar Mariana Mircea, chiar dacă gurile rele susțin că nu ar sta bine în sondaje, în timp ce PNL va avea propriul candidat pentru fotoliul de edil al orașului Cernavodă. Surse din interiorul partidului spun că favorit ar fi fostul edil Gheorghe Hânsă. Tot candidat propriu va avea și Partidul Conservator, în persoana liderului PC Cernavodă, Liviu Dan.

"Noi vom câștiga Primăria în 2012, la Cernavodă. Această Uniune nu se va forma niciodată la Cernavodă din cauza divergențelor de opinii. Noi, conservatorii nu venim cu promisiuni. Încercăm să avem o altă atitudine și nu cea a pachetelor cu pui, cu aripioare și cu vizite la mănăstiri. Preferăm să oferim undița dar nu și peștele. Nu vrem să promitem nimic. Mai bine să facem și să nu promitem", a spus liderul PC Cernavodă, Liviu Dan.

De partea cealaltă, conducerea județeană a PDL Constanța nu a stabilit deocamdată candidatul par-tidului pentru primăria Cernavodă, deoarece încă se mai "lucrează" la sondajele de opinie. Practic, în sondajul PDL au fost incluși doi posibili candidați, veșnicul perdant Ionel Soare și Marian Sava.

Cu toate acestea, se pare că reprezentanții PDL doresc să meargă pe mâna unui candidat nou. Și cum Ionel Soare a mai candidat de două ori la Primăria Cernavodă dar a pierdut de fiecare dată, este posibil ca Marian Sava să fie desemnat candidatul PDL-ului la alegerile din iunie.

"Aștept să văd ce mai spun sondajele pentru că știu că au fost făcute mai multe. Dacă sondajele spun că nu stau bine nu voi candida. Nu sunt genul de om să mă arunc într-o luptă dacă nu am șanse de reușită. Mă interesează foarte mult modul cum percep oamenii intenția mea de a candida. Din ce știu, până acum, semnalele sunt bune, chiar mă încântă atitudinea oamenilor față de intenția mea", a declarat Marian Sava.

Și cea mai nouă formațiune politică din România, Partidul Poporului, va avea candidat propriu la Primăria Cernavodă. Surse din cadrul partidului spun că favorit este omul de afaceri Dănuț Pâțu, însă, deocamdată se așteaptă ca această propunere să fie validată în Biroul Politic al PP-DD. 

Comentează știrea

andra
28 martie 2012
lasati cainii in pace!

D-na Primar, lasati hingheriada balta. Nu va ajuta in campania electorala. Lumea este revoltata de actiunile dvs si ale celor de la alfmob contra cainilor sterilizati din Cernavoda!

diana
3 aprilie 2012
salvati cainii

celor care nu au loc de bietele animale,sa le dea d-zeu soarta lor,sa alerge dupa o coaja de paine si sa nu o gaseasca.sa fie alungati cu pietre si loviti peste maini si piciore sa vada cum este sa nu le poti folosi.acum de sfintele pasti sa le dea d-zeu dupa suflet.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Târg de mărțișoare la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.0652 secunde