Muzeu subacvatic de ancore, în largul Mării Negre

733

Articole de la același autor

Tinerii exploratori ai lumii subacvatice, membri ai Club Marine Explorer, și-au propus ca anul acesta să înființeze un muzeu subacvatic de ancore, ce va putea fi admirat în dreptul falezei Constanței.

Cei doi membri ai Club Marine Explorer, Iulian Rusu și Pascale Roibu, pasionați de scufundări și istorie, au scos la lumină numeroase secrete păstrate timp de veacuri de Marea Neagră sau de lacurile din Dobrogea: hidroavioane, corăbii grecești și romane etc. După sute de ore de scufundări, cei doi au reușit să aducă în atenția constănțenilor și nu numai câteva piese din istoria Constanței ce zac pe fundul apelor. Dar planul lor este ca și constănțenii sau cei care ajung pe litoralul românesc să admire comorile din adâncuri. Drept pentru care, pentru anul acesta, tinerii exploratori au în plan realizarea unei expoziții subacvatice de ancore. "Este vorba despre un muzeu al ancorelor, pe care dorim să-l amenajăm într-un canion, aflat la aproximativ 500 de metri în largul Mării Negre, în dreptul Comandamentului Flotei Navale, de pe faleza Constanței. Sunt foarte multe ancore, atât din perioada cetății Tomis, cât și mai moderne, căci în zona respectivă a fost rada veche a portului Constanța, până în anii 1960, când a fost construit digul de larg. Această expoziție va putea fi accesibilă chiar și scafandrilor mai puțin experimentați, căci va fi la o adâncime de aproximativ zece metri", ne-a spus Iulian Rusu, reprezentant al Club Marine Explorer.

Mai mult, pe lângă expoziția menționată, cei doi plănuiesc să exploreze Marea Neagră în zona Costinești și Tuzla, unde există indicii că ar exista două cetăți grecești scufundate, Parthenopolis și Stratonis.

Pentru derularea proiectelor, cei doi exploratori pot fi sprijiniți prin redirecționarea a 2% din valoarea impozitului pe venit către Asociația Club Marine Explorer. Datele de identificare ale organizației sunt: C.U.I. 32982213, cont bancar (I.B.A.N.) RO21BRDE140SV32136471400.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5669 secunde