NATO deschide o unitate de contraspionaj în România

321
NATO deschide o unitate de contraspionaj în România - exerciiumilitar-1491892299.jpg

Articole recomandate

NATO va avea, în România, un detașament de spioni. Va funcționa la București și trebuie să protejeze cele două comandamente militare deschise aici în urmă cu doi ani. 




Alianța Nord-Atlantică a cerut aprobare pentru înființarea acestui detașament. Solicitarea NATO a ajuns, mai întâi, la președintele Klaus Iohannis, iar șeful statului a trimis-o mai departe, Parlamentului.




Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului vor decide mâine, când va ajunge această solicitare, pe ordinea de zi a plenului reunit. Deja, comisiile de apărare din Camera Deputaților și Senat au aprobat proiectul.

Detașamentul de la București ar urma să funcționeze în cadrul Diviziei Multinaționale Sud-Est, care se află în București. Aici ar urma să fie specialiști în contraspionaj, care vor încerca să oprească orice încercare de furt de informații sau de compromitere a misiunilor NATO, din regiunea noastră.

Anul acesta, NATO va avea desfășurări record de trupe, pe teritoriul României, potrivit digi24.ro. În luna iulie, tehnică militară de ultimă generație și 25.000 de militari din 11 țări, se vor antrena în comun, în poligoanele din Cincu, Smârdan și Babadag. Inclusiv aceste exerciții pot face obiectul unor acțiuni de spionaj, din partea unor țări interesate de activitatea NATO.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6018 secunde