Navă cu români, atacată de piraţi în Golful Guineea

1095
Navă cu români, atacată de piraţi în Golful Guineea - 1-1606753707.jpg

Articole recomandate

Patru navigatori (doi filipinezi, un rus şi un conaţional) au fost răpiți în ultimul atac de piraterie din Golful Guineei care a implicat un tanc petrolier. Apele maritime din vestul Africii rămân periculoase pentru navigație. 


Sindicatul Liber al Navigatorilor, în cor cu organizațiile navigatorilor din toată lumea reunite sub ITF, consideră că zona Golfului Guineea trebuie securizată cât mai urgent din acest punct de vedere. Pirateria este un real pericol pentru navigatori şi nu de puţine ori aceste atacuri barbare au dus la pierderea vieţii a mai multor navigatori, în ciuda faptului că aceste răpiri vizează direct un scop material, acela de a obține sume de bani din partea răpitorilor.  


Atacul tancului Agisilaos înregistrată în Insulele Marshall a fost raportat ieri seara, pe 29 noiembrie 2020, în timp ce aceasta se afla în mars, la 5 mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei și la 22 de mile marine la vest de Togo.


Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetățeni ruși, români și filipinezi. Nava se află acum în siguranță cu restul echipajului la bord. Autoritățile au fost notificate. Acesta este cel de-al 24-lea incident de răpire confirmat în apele Golfului Guineei în 2020, cu 122 de echipaje răpite de pe nave, arată datele din Dryad. Atacul este raportat în spatele unui șir de răpiri reușite în zonă în ultima lună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7799 secunde