NAVĂ ÎNCĂRCATĂ cu peste 530 de TONE de DEȘEURI, oprită de polițiștii de frontieră

288
NAVĂ ÎNCĂRCATĂ cu peste 530 de TONE de DEȘEURI, oprită de polițiștii de frontieră - 162797894353d3s4-1627984924.jpg

Articole de la același autor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei nave, cantitatea de 538.766 kilograme deșeuri metalice, din hârtie, tip PET dar și motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate precum și tapițerie auto. Toate aceste bunuri nu îndeplineau condițiile legale pentru a fi introduse în țară.

La data de 02.08.2021, în jurul orei 15.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei nave, sub pavilion România, comandantul echipajului fiind un cetățean român în vârstă de 70 de ani.

În urma controlului efectuat de către colegii noștri împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, s-a constatat faptul că în componența navei existau două barje, încărcate cu deșeuri din diferite materiale: metale, hârtie, PET-uri, dar și motoare de autoturisme care nu erau decontaminate, anvelope uzate, precum și tapițerie auto.

Deșeurile enunțate mai sus, în cantitate totală de 538.766 kilograme, erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate din Turcia.

Autoritățile competente nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru aceste materiale, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea lor și totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor și a mediului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5687 secunde