AGLOMERAȚIE în punctele de trecere a frontierei. Mai mulți polițiști de frontieră la graniță

256
AGLOMERAȚIE în punctele de trecere a frontierei. Mai mulți polițiști de frontieră la graniță - 162704052020813644s4-1627280758.jpg
Suntem în plin sezon estival şi mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării sau se întorc acasă, din străinătate, motiv pentru care, în perioada următoare, se prefigurează o creștere a numărului de persoane și mijloace de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

În acest sens, Poliția de Frontieră a dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei. Este vorba despre suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Astfel, zilnic, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, atât în punctele de trecere a frontierei cât şi în zona de frontieră.

De asemenea, se menţine un contact permanent cu autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

„În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaționale nouă puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel: pe raza jud. Constanţa - P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă; pe raza jud. Călăraşi - P.T.F. Călăraşi; pe raza jud. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu; pe raza jud. Teleorman - P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea, pe raza jud. Dolj: - P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet (doar pentru transportul de marfă).

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand; pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni, pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea; pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6139 secunde