Nave militare ale SUA se îndreaptă spre Marea Neagră

223
Nave militare ale SUA se îndreaptă spre Marea Neagră - ussfreedom-1391353080.jpg

Articole recomandate

Două nave militare ale Statelor Unite au plecat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă din Italia spre Marea Neagră, unde vor fi disponibile pentru evacuarea cetățenilor americani, în cazuri de necesitate, sau pentru alte situații de urgență, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.


Potrivit unor oficiali americani citați de Fox News, nava militară USS Mount Whitney a plecat vineri seară din Portul Gaeta, situat în sudul Italiei. Fregata USS Taylor a plecat din Portul Napoli sâmbătă dimineață. Ambele nave, care au la bord elicoptere militare de tip H-60, vor ajunge în Marea Neagră în cel mult două zile. Informația a fost confirmată de oficiali militari americani, care au precizat că la Soci vor fi trimiși aproximativ 25 de agenți americani specializați în combaterea terorismului.


Pentagonul a comunicat că navele se vor afla în Marea Neagră în cadrul unor misiuni "normale" și pot participa la diverse misiuni, inclusiv la operațiuni de comunicare și evacuare.


Surse de la Pentagon au explicat că cele două nave militare și avioane de transport vor fi disponibile în cadrul unui plan de urgență pentru evacuarea cetățenilor americani, inclusiv a atleților, în cazul unor situații grave de securitate pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, programate în intervalul 6-23 februarie 2014.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4187 secunde