Navigatorul român aflat la bordul navei capturate în Yemen este din Constanța

4487
Navigatorul român aflat la bordul navei capturate în Yemen este din Constanța - 62403771-1700502039.jpg
Marinarul român răpit în Marea Roşie este din Constanța. Românul se afla la bordul unei nave care a fost capturată de rebelii Houthi. Vorbim despre o grupare radicală susținută de Iran, care a lansat luna aceasta mai multe rachete în direcția Israelului în contextul războiului din Gaza. Gruparea teroristă a anunțat inclusiv săptămâna trecută că va ataca în Marea Roșie nave deținute sau operate de companii israeliene. Soţia marinarului a dat în urmă cu puţin timp, o declaraţie pentru observatornews.ro


Soţia marinarului răpit: Este singurul român de pe navă. Nu am nicio informaţie, nu ştiu absolut nimic de el. Ultima oară am vorbit cu el sâmbătă seara. Nu mi-a zis nimic special, nu mi-a precizat că ar fi vreun pericol pe navă. Urma să vorbim duminică, adică ieri, însă nu am mai primit absolut niciun apel de la el. Mi s-a părut ceva ciudat că nu a sunat. Am căutat pe un site de tracking pentru nave. Am văzut că nava nu are semnal, nu există nicio informaţie şi am căutat efectiv nava pe Google, exact aşa, Galaxy Leader. Am aflat de pe internet.


Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, a afirmat despre marinarul român aflat la bordul navei capturate de către miliţiile Houthi în Yemen că are 29 de ani, este electrician şi a fost contact să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria.
„Avem cel puţin un navigator la bordul acestei nave, Galaxy Leader. Nava este sub pavilion Bahamas. Se ştie că nava a plecat din Turcia către India, este un o navă care încarcă maşini pentru India. Acum în zona Mării Roşii, în apropiere de Yemen a fost atacată de nişte forţe rebele înarmate, nu vorbim de piraţi somalezi, de forţe armate ale unei facţiuni rebele şi a fost îndreptată către portul Hodeidah, unde se află şi acum. Navigatorul nostru este electrician. Are 29 de ani şi a fost şi el contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria”, a declarat Adrian Mihălcioiu luni, potrivit news.ro.


Din primele informaţii, nava a fost dusă lângă coasta statului Yemen. Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză şi urmează procedurile standard pentru eliberarea marinarului constănțean. Autorităţile au cerut eliberarea imediată a întregului echipaj. Este vorba de 25 de marinari care provin din Filipine, Bulgaria, Ucraina, România şi Mexic.


Rebelii houthi din Yemen au capturat o navă cargo deţinută de britanici şi operată de japonezi în sudul Mării Roşii. Aliaţii Iranului au afirmat că au capturat nava în zona respectivă, dar au descris-o ca fiind israeliană. "Tratăm echipajul navei în conformitate cu principiile şi valorile islamice", a declarat un purtător de cuvânt al grupului, fără a face referire la Israel.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4676 secunde