Nelu Tătaru: Sunt două săptămâni grele, vom avea o creștere progresivă a numărului de cazuri

213
Nelu Tătaru: Sunt două săptămâni grele, vom avea o creștere progresivă a numărului de cazuri - neluttaru-1596113452.jpg

Articole recomandate

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că urmează două săptămâni de "creștere progresivă" a cazurilor de infectare cu COVID-19, iar în acest timp se lucrează la adaptarea spitalelor din zonele afectate.


″Începând cu 3 iulie, odată cu intrarea în vigoare a legii, am reluat această muncă titanică de identificate, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu. În acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala acelor aproape 4.000 de pacienți care au refuzat internarea sau au solicitat externarea în cele aproape trei săptămâni. Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creștere progresivă a numărului de cazuri. Rămâne ca noi, ca sistem sanitar, ca Minister, ca guvern, să adaptăm unitățile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensivă, aparatura, la numărul care în fiecare zi îl vedem ca și terapie intensivă, ca și adresabilitate la unitățile de primiri urgențe", a declarat Tătaru, joi, la Sibiu, potrivit Agerpres.


Până joi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19).


Potrivit ministrului, sunt adaptate și spitalele din județele limitrofe celor cu cazuri multe pentru a putea tratata pacienți infectați.


"Ventilatoare avem, s-au și adaptat la spitalele modulare care le avem, avem obținut aviz pentru acel spital pe care-l avem în Chitila, se operaționalizează astăzi primele 100 de paturi, se vor operaționaliza tot în zilele următoare și 100 din cele 500 de paturi din spitalul modular ce ține de Victor Babeș din Pipera, avem spitalul Elias cu acel spital din incintă, tot spital modular care este operațional în acest moment și avem și unitățile mobile de terapie intensivă pe care în acest moment le avem trimise către Pitești, Prahova, Galați și Timișoara. Noi adaptăm aceste unități mobile, după cum știți avem niște județe care în acest moment au o creștere ridicată: Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov, Galați și municipiul București. Adaptăm unitățile medicale din județele limitrofe și din județele aflate la distanță pentru a putea acoperi necesarul atât de paturi de terapie intensivă, ventilatoare, și de spitale suport COVID", a mai spus Tătaru.


El a spus că, dacă sunt respectate măsurile de prevenție, după două-trei săptămâni se poate vorbi despre o aplatizare a numărului de cazuri.


"Suntem în cele două săptămâni pe care dacă le gestionăm, nu doar noi Guvernul, și populația, și agenții economici care au beneficiat de acele relaxări, dacă le luăm și le așezăm fiecare în parte, portul măștii, păstrarea distanțării fizice, spălatul pe mâini, un dezinfectant prezent la locul de muncă, prezent la o terasă, respectarea acestor reguli și seara, după ora 22:00, respectarea acestor reguli și în zonele turistice, putem vorbi peste două-trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri. Dacă nu vom respecta aceste reguli, să ne așteptăm la o creștere relativă progresivă pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze", a afirmat Tătaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6234 secunde