Noile radare ale poliției au întors din drum trei avioane care trebuiau să aterizeze la Kogălniceanu

1700
Noile radare ale poliției au întors din drum trei avioane care trebuiau să aterizeze la Kogălniceanu - 36ef936df8683c83cce271d07ec64a35.jpg
Mai multe aeronave care erau programate ieri să aterizeze pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu au fost nevoite să se întoarcă din drum și să aterizeze la București sau Tulcea, din cauza unor erori la aparatele de bord. Piloții primului avion, o aeronavă particulară de mici dimensiuni, au semnalat turnului de control că radarul de la bord primește semnale contradictorii chiar în momentul în care se apropia de pista de aterizare. Pentru a evita orice fel de incident, avionul a luat altitudine, moment în care aparatura și-a revenit. La a doua încercare de aterizare, aceeași problemă, așa că piloții au preferat să se îndrepte spre București, unde pista aeroportului este mult mai lată și lungă.
Deși inițial s-a crezut că a fost o problemă izolată apărută la bordul navei, semnele de întrebare au devenit serioase atunci când alte două avioane au întâmpinat aceeași situație. Radarele de bord o luau pur și simplu razna când se apropiau de Kogălniceanu.
În urma unei scanări a zonei de către un avion de luptă, s-a stabilit că toată vina ar aparține unui aparat radar amplasat pe o mașină de poliție staționată chiar în apropierea aeroportului. Polițiștii foloseau radarul pentru a depista șoferii care depășeau viteza. Specialiștii STI au declarat că aparatul radar ar avea un scurt între banda radio KA și frecvența cu ultrasunete, interferând astfel cu aparatura de la bordul avioanelor.
La nivelul poliției s-a declanșat o anchetă pentru a se constata dacă și celelalte aparate radar prezintă aceste caracteristici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6189 secunde