Astăzi, de Ziua Națională a României

Nouă jandarmi și zece pompieri vor fi înaintați în grad, pentru merite deosebite

1272
Nouă jandarmi și zece pompieri vor fi înaintați în grad, pentru merite deosebite - 83c3892f64bc16b745175c63f331e166.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, peste 50 de militari ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța vor asigura la Constanța, Năvodari, Mangalia, Medgidia, Cernavodă și Hârșova măsuri de ordine publică și vor lua parte la ceremonialurile militare și religioase ocazionate de Ziua Națională a României.
Astfel, la ora 8, în prezența cadrelor, pe platoul de la reședința inspec-toratului vor avea loc înălțarea drapelului și intonarea Imnului de Stat, urmate de Ordinul inspectorului șef, locotenent colonel Marian Ureche cu ocazia marcării a 91 de ani de la unirea Transilvaniei cu România și acordarea unor recompense. Preotul militar Laurențiu Cristinel Oprea va oficia un ceremonial religios, urmat de înălțarea în grad a patru subofițeri și un ofițer.

Înaintări în grad pentru cei merituoși
Înainte de efectuarea stagiului minim, vor fi înaintați în grad locotenent Sorin Soceanu, la gradul de căpitan; plutonier adjutant Ion Spiridon Mihaiu la gradul de plutonier adjutant șef; plutonierii majori Marian Drăgan și Stelian Florin Lazăr, la gradul de plutonier adjutant; plutonier Gheorghe Vodă, la gradul de plutonier major.
Acțiunile având caracter solemn vor continua de la ora 10, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, la Cimitirul Central Constanța, unde va da onorul un pluton format din 18 jandarmi, comandat de căpitan Ioan Daniel Constantin, iar preotul militar va oficia, alături de alți preoți, o slujbă de pomenire. Inspectorul șef, locotenent colonel Marian Ureche, va depune apoi o coroană de flori.
Pe de altă parte, tot astăzi, patru cadre din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "TOMIS" Constanța vor fi înaintate în gradul următor înaintea expirării stagiului minim ca urmare a rezultatelor foarte bune obținute în activitățile profesionale, îndeplinirea misiunilor și a sarcinilor încredințate. Astfel locotenent Florin Boca va fi avansat la gradul de căpitan, sg. maj. Cristian Frățilă, sg. maj. Ionuț Olteanu și sg. maj. Adrian Crintea vor fi avansați de la gradul de sergent major la cel de plutonier.

Invitat special - un veteran jandarm
Un invitat special pentru această zi este un veteran jandarm în vârstă de 86 de ani, locotenent (r) Ion Șer-ban. Născut la data de 11 noiembrie 1923, el a slujit Jandarmeria din 1942 până în 1950, după desființarea armei de către comuniști. Locotenent (r) Ion Șerban și-a exprimat dorința de a participa la sărbătoarea Zilei Naționale a României și va fi prezent la ceremonialul de depunere de coroane de flori.
Alți reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța vor omagia memoria înaintașilor la adunările solemne organizate de autorități la Năvodari, Mangalia, Medgidia, Cernavodă și Hârșova, în timp ce dispozitivele de ordine publică vor veghea la liniștea și siguranța cetățenilor prezenți la manifestări.

Membrii echipajului de la Descarcerare, printre avansații în grad
La evenimentul de astăzi, de la Cimitirul Central Constanța, va aduce omagiu eroilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, prin col. Traian Oprea, împuternicit inspector șef.
De asemenea, în subunitățile ISU "Dobrogea" se organizează o serie de activități de tradiție, educație și sport menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor. În debutul zilei, la ora 8,15, la reședința Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța, cât și în toate cele 10 subunități, în prezența conducerii și a personalului, va avea loc ceremonia arborării drapelului național și intonarea imnului. Ulterior, vor avea loc o serie de expuneri privind semnificația zilei prezentate cadrelor militare de la reședința inspectoratului și de la subunitățile din Constanța, Med-gidia, Cernavodă, Mangalia, Hârșova, Tuzla.
Totodată, de Ziua Națională a României, un ofițer, un maistru militar și opt subofițeri vor fi înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, pentru rezultatele foarte bune obținute în îndeplinirea misiunilor specifice. Este vorba de șeful Serviciului Inspecția de Prevenire Incendii, locotenent colonel Tache Tudor, înaintat la gradul de colonel; șef parc auto Detașamentul de Pompieri Constanța Palas, maistrul militar cls. a II-a Mihai Danciu, la gradul de maistru militar cls. I; comandanții echipajului pentru Descarcerare - Daniel-Cătălin Bălan și Bogdan-Nicolae Covalciuc, șefii gărzilor de intervenție de la Stația Tuzla - Constantin-Crinu Bărberu, Detașamentul Constanța Palas - Alexandru Ciubuc, Secția Mangalia - Nicolae Cosma, Detașamentul Cernavodă - Ionuț Duțu și Detașamentul Medgidia - Costel-Marian Enache, vor fi înaintați de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant; șeful gărzii de intervenție de la Stația Midia, sergent major Cosmin Dumitrache, va fi înaintat la gradul de plutonier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9356 secunde