NOUL COD RUTIER / ȘOFERII SE POT URCA BĂUȚI LA VOLAN. Calculează-ți alcoolemia AICI!

617
NOUL COD RUTIER / ȘOFERII SE POT URCA BĂUȚI LA VOLAN. Calculează-ți alcoolemia AICI! - aa-1381145981.jpg

Articole recomandate

Ai băut un pahar și nu știi dacă poți să te urci la volan după câteva ore? Nicio problemă, poți verifica online alcoolemia înainte de a proba etilotestul agentului de la capătul străzii. CLICK AICI PENTRU A-ȚI CALCULA ALCOOLEMIA




Testele de alcoolemie on-line au devenit o adevărată modă printre șoferii ce nu pot renunța "la un păhărel". Conducătorii auto pot verifica dacă sunt capabili să păstreze controlul automobilului după ce au consumat băuturi alcoolice, completând un formular pe net.


Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi noile prevederi ale Codului Rutier, printre acestea figurând și alinierea la legislația europeană privind consumul de alcool la volan.


"Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool. Deci, până la 0,2 nu e nici măcar contravenție. 0,2 înseamnă un pahar de bere. Dar, de la 0,5 în sus, nu 0,8, e infracțiune. Exact cum se întâmplă în toată Europa. Între 0,2 și 0,5 e contravenție", a explicat Ponta în fața jurnaliștilor.


Primul ministru a precizat că una dintre principalele prevederi modificate vizează prevederea din lege care îi obliga pe judecători și procurori să îl lase pe șoferul care a comis o infracțiune să conducă în continuare. "Am modificat acest lucru și numai și numai în situațiile în care procurorul și judecătorul constată că nu se prezintă pericol pentru circulația pe drumurile publice să mai prelungește permisul. Mai pe românește, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu poate să mai conducă până nu se termină procesul, să nu mai conducă din momentul în care s-a produs accidentul", a afirmat Ponta.


De asemenea, în cazul șoferilor cu amenzi neplătite în termen de 30 de zile, acestora li se va suspenda permisul de conducere până la plata amenzii. "Era o problemă de aplicare în sensul în care omul își plătea amenda și noi nu știam că și-a plătit-o și-i suspendam permisul. Am găsit o soluție pe care o discutăm și cu domnul Chițoiu, cu un cont unic, și cu faptul că poliția nu poate suspenda permisul cuiva decât după ce verifică la 30 de zile după că în acel cont unic nu s-a plătit amenda", a spus premierul. 


El a menționat că se încearcă găsirea unei "proceduri rapide" în cazul șoferilor cu contravenții, astfel încât în 15 zile judecătorul să se pronunțe dacă dovada pentru conducerea autovehiculelor se prelungește sau nu. "Ideal ar fi să nu mai conduci după ce ți s-a suspendat permisul", consideră Ponta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Martie 2013
Stire din Eveniment : Conducea deși era beat
Joi, 10 Ianuarie 2013
Stire din Fun : Probleme cu calculatorul
Pagina a fost generata in 0.4951 secunde