Noutăți privind viitoarea Alternativă Techirghiol, care va face legătura cu sudul litoralului

5770

Articole de la același autor

Luni, 11 septembrie, Pavilionul Expozițional al Grădinii Botanice din Techirghiol a găzduit dezbaterea publică privind Raportul de impact asupra mediului pentru proiectul „Litoral Expres – Alternativa Techirghiol”. Un proiect prin care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor și-au propus să realizeze o rută alternativă către sudul litoralului, ținând cont de blocajele create, vară de vară, pe DN 39.

La dezbaterea publică au participat deputatul PNL Marian Crușoveanu, primarul orașului Techirghiol Iulian Constantin Soceanu, dar și reprezentanți ai CNAIR, ai Agenției de Protecția Mediului Constanța, și ai proiectanților.

„S-a încheiat încă un capitol important. Dezbaterea publică cu privire la raportul de impact asupra mediului a trecut cu succes, fără observații.

Am participat, împreună cu reprezentanții Agenției de Mediu, ai CNAIR, ai autorităților locale, cu proiectanți, la dezbaterea publică la care au fost prezentate soluțiile ce vor fi aplicate în vederea protejării mediului înconjurător. Aceste soluții vizează atât perioada execuției lucrărilor, cât și cea de după ce acest drum expres va fi deschis pentru circulație, astfel încât efectele asupra florei și faunei din zonă să poată fi limitate. Apreciez că, prin implementarea cu succes a acestui proiect, se va ține seama de impactul pozitiv asupra mediului, precum și de interesul comunităților locale. După această dezbatere, proiectul își va urma cursul instituțional.

În lunile următoare, va intra în procedurile de analiză ale CNAIR, după care urmează o avizare interministerială, astfel încât până la sfârșitul anului să fie emisă și Hotărârea de Guvern. Subliniez faptul că Alternativa Techirghiol reprezintă un proiect esențial pentru dezvoltarea durabilă a regiunii și pentru consolidarea poziției județului Constanța, ca un important centru economic și turistic al României”, a afirmat deputatul Marian Crușoveanu.

La rândul său, primarul Soceanu a precizat că „drumul expres care va contiua Autostrada A4 spre sudul litoralului în vederea decongestionării traficului de pe DN39 va avea unul din punctele de descarcare pe DN38, între Techirghiol și Movilița. Acest proiect va dezvolta zona de vest a orasului Techirghiol din punct de vedere economic prin construirea de parcuri logistice sau mica industrie”.

De menționat că la începutul lunii septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, directorul CNAIR Cristian Pistol a afirmat referitor la Alternativa Techirghiol că „în prezent studiul geotehnic se apropie de finalizare, iar în scurt timp vor fi încheiate și investigațiile geotehnice pentru gropile de împrumut”. Acesta a mai afirmat că certificatul de urbanism urmează să fie revizuit în scurt timp de Consiliul Județean Constanța, iar în paralel, proiectantul va realiza proiectul tehnic de execuție și documentația pentru obținerea autorizației de construire. „Lansarea licitației pentru construcția “Alternativei Techirghiol” va fi demarată anul viitor, după finalizarea serviciilor de proiectare”, a afirmat Pistol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4263 secunde