Nu e de glumit: bătrânii Constanței ajung victimele escrocilor!

638

Un fenomen ce ia amploare în municipiul Constanța este reprezentat de escrocii care îi pândesc și îi jefuiesc pe bătrâni. Metoda este simplă: profitând de credulitatea acestora, escrocii le sună la ușă și îi conving, sub diverse pretexte, să-i primească în casă. Lucrează în echipă, astfel că odată intrați, unul dintre complici îl ține de vorbă pe bătrân în vreme ce celălalt îi scormonește prin casă, furându-i toți banii.
Iar numărul pățiților crește de la o săptămână la alta. Ultima care a căzut victimă unor astfel de autori este o femeie de 81 de ani, care locuiește în centrul Con-stanța. Vineri după-amiază, în jurul orei 14,00, la ușa ei au sunat două tinere: s-au dat drept repre-zentante ale supermarketului Kaufland și au susținut că împart bonusuri, constând în produse de uz casnic, în cadrul unei campanii pentru persoane în vârstă desfășurată de unitatea comercială.
Bătrâna le-a primit și în vreme ce una dintre femei îi prezenta produsele, cealaltă a intrat în dormitor și a furat 700 de lei, toți banii pe care îi avea victima în casă.
Din nefericire, victima nu a putut prezenta date privind semnalmentele celor două escroace. Polițiștii Secției 3 desfășoară cercetări pentru identificarea și tragerea lor la răspundere.
Trebuie precizat că, în ultimele săptămâni, se constată că escrocii acționează în special în zilele de sfârșit de săptămână, iar de mai bine de o lună nu e săptămână în care să nu fie "vizitat" măcar un bătrân.


Aveți grijă cui permiteți accesul în locuință, vă atrag atenția oamenii legii. "Le recomandăm constănțe-nilor să fie foarte atenți la persoanele străine care vor să le intre în locuințe sub diverse pretexte. Fie că susțin că ar vinde bunuri la prețuri mici, fie că ar cumpăra lucruri vechi la prețuri bune sau că ar reprezenta organizații non-guvernamentale sau ale statului, să nu-i primească. Sau, în prealabil, să cheme și o vecină sau pe administratorul blocului", a subliniat comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției Municipiului Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2534 secunde