Rușinea ascunsă pe străduțele Peninsulei

2743
16
Rușinea ascunsă pe străduțele Peninsulei - stradapetrurarespeninsula24-1337543616.jpg

Articole de la același autor

O plimbare relaxantă pe străduțele pline de istorie ale Peninsulei poate fi modul cel mai plăcut de a petrece o dimineață înnorată de duminică. Însă nu și în Constanța zilelor noastre. Acum promenada nu este decât un prilej de a-i ocărî pe cei care au lăsat-o să devină o ruină, care au ignorat-o ani de zile până când a devenit paria Constanței.
Acestea sunt sentimentele pe care le încerci atunci când străbați la pas străduțele înguste ale Peninsulei. Duminică, înainte de prânz, pașii ne-au dus pe Petru Rareș, o stradă ce aduce mai mult a uliță pietruită de la țară. Se află la jumătatea drumului dintre piațeta de la Lupoaică și Piața Ovidiu, întretăindu-se cu strada Traian, care coboară până la statuia lui Ovidiu.
Strada Petru Rareș începe la Bulevardul Marinarilor și se înfundă în B-dul Tomis, ce duce în Piața Ovidiu. Nu are mai mult de 200 de metri, dar are gropi și ruine cât pentru kilometri întregi. Asfaltul este distrus, deși aproape că nu există trafic în zonă. Nici nu ar fi indicat pentru șoferi să se aventureze pe micuța alee.
În rest, pe strada Petru Rareș pot fi "admirate" câteva clădiri abando-nate și ruinate. Chiar la intersecția cu Bd-ul Marinarilor se află sediul luxos al unei companii. Este o clădire modernă, cu ziduri din metal și sticlă. Exact vizavi sunt două imobile vechi, cu un etaj. Unul dintre ele nu pare locuit, deși are ferestre din PVC și geam termopan. Pereții exteriori sunt în stare avansată de degradare, dar își păstrează alura unei clădiri cu istorie.

Singura clădire renovată, a Consiliului Județean
Ceva mai jos sunt alte două imobile unde trăiesc mai multe familii. Vizavi de acestea se vede un zid din sinagoga părăsită, iar lipit de el este o clădire a Consiliului Județean Constanța. Aceasta are ferestre noi, este proaspăt renovată și păzită în permanență. Peste strada Traian dezastrul este și mai mare. Un teren viran, plin de bălării și gunoaie, o clădire veche, renovată numai la fațada dinspre Bd-ul Tomis, unde este un bar, o clădire abandonată, ce stă să cadă, și o curte părăsită, cu garduri pline de afișe. Doar acestea pot fi "admirate" de turiști sau de constănțenii ieșiți la o gură de aer.
"Te uiți de jur-împrejur și nu vezi nimic. Numai ziduri jupuite, gata să cadă, geamuri sparte și găuri în asfalt. Mai apare câte un sediu nou de firmă, cu sticlă, ce nu are nicio treabă cu zona. Păcat că toți își bat joc de zona asta plină de istorie!", ne-a spus, indignat, un trecător.



Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mirabela
21 mai 2012
gata

andreea perhaita in lipsa de stiri abordezi mereu zona peninsulara..ne am saturat p bune

Sida lu` Eba
21 mai 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Da,di she bre,nu mereti si la proprietarii acelor cladiri sa-i intrebati de ce nu-si restaureaza cladirea????Eu,contribuabil-nu sunt de acord sa-i restaurez caldirea acelui "mare proprietar"-hahalerelor ce sunteti!.Apropo:ati scris/mazgalit atata despre aceasta zona peninsulara(fara a fi obectivi),ca ati devenit jalnici.

aaa
21 mai 2012
rusinea

sinteti nebuni ce vreti sa faca primaria in zona peninsulara ?cind acele cladiri sind revendicate.vreti sa le repare pe bani nostri?cautatii pe proprietari si spunetiile lor ce aveti de spus vedeti ca si pe republici sint niste ruine la un pas de voi. sau aceste ruine sint ale voastre si vreti sa vi le repare autoritatile locale ?sa ccepti acest comentariu ca sata este realitatea.

Daniel
21 mai 2012
Peninsula

Casele degradate sunt inca in posesia lui MAZARICHE. Nu le restituie el pana nu primeste spaga. Asa ca propietarul este tot Mazare cu Primaria lui.

nsd
21 mai 2012
Pentru nr.1+2+3

Justificarile voastre nu mai stau in picioare.Din 1989 au trecut aproape 23 de ani.Cei care s-au nascut in anul 1989,au la randul lor alti copii.Tinerii din 1989 sunt aproape bunici iar bunicii lor au plecat in alta lume.Cate generetii vreti sa mai treaca pentru a ne bucura ca traim intr-un oras civilizat ?.Vesnic avem o justificare:procesele si proprietarii sunt vinovati. Vesnic orasul este rascolit de un santier.Vesnic orasul istoric este o ruina.Vesnic avem acelasi primar,este primarul eten.De fapt comentariile voastre confirma inca o data ca a venit vremea schimbarii.Ma cam plictisiti.

amuzatu
21 mai 2012
cum in alte orase

(vezi Sibiu) problema renovarii cladirilor vechi (nu doar a fatadelor) si-a gasit rezolvarea, dar in Constanta nu? PZD,si nazistu care-l conduce, trebuie gonit cu pietre!

M.C.
21 mai 2012
Ptr. toti locuitorii orasului Constanta si ai judetului Constanta

Din intimplare nu sunt citusi de putin strain de problemele R.A.J.A. si dau intru totul dreptate acelor constanteni care, in ultima perioada au aratat in acest forum, cu date concrete, CA PRETUL TOTAL AL APEI CARE VINE PE FACTURA POATE FI MICSORAT SI TREBUIE MICSORAT LA UN SFERT din cit l-au facut cei doi satrapi ai Constantei, Constantinescu si Mazare. Acestia doi detin controlul principalului element vital, apa si, deoarece i-au marit pretul intr-o maniera nebuna, au exercitat un act bestial de teroare impotriva tuturor locuitorilor Constantei, actiunea lor putind fi, pe buna dreptate, considerata GENOCID. Ca om care a indeplinit o anumita activitate in PSD afirm ca este cu neputinta sa lucrezi cu Mazare si Constantinescu; ei sunt pe punctul de a distruge PSD Constanta. Pierderea alegerilor de catre cei doi satrapi va aduce oameni competenti la functiile de conducere a R.A.J.A., iar actualii mari crocodili (gen Dorina Ilea) vor fi nevoiti sa se duca sa se scalde in alte ape, eventual la Poarta Alba.

rzvan
21 mai 2012
hotie pe fata!

este frumos ce se intampla in Constanta din cauza lu' mazare?iar a aparut in media ca este mandru de noua lui iubita...dar cand o sa apara in media sa spuna ca este mandru de orasul in care estre primar?NICIODATA.mazare este o jigodie ordinara. Vota-ti Gigi Chiru!

Radu
21 mai 2012
Mda..

Nu sunt bani pentru batrani , ajutoare etc. si voua va arde de fatadele unor case in care isi fac toti boschetarii si hotii de buzunare veacul !

frog
21 mai 2012
peninsula

sa nu uitam de invazia de tigani din peninsula

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Martie 2012
Stire din Social : Casele fantomă ale Constanței
Pagina a fost generata in 0.3532 secunde