Constanța, sub ape

Ploaia torențială a blocat străzile și a inundat zeci de gospodării

1713
3
Avertizările meteorologilor de ploi torențiale în Dobrogea s-au dovedit întemeiate, la sfârșitul săptămânii trecute.
Sâmbătă, 19 mai, în jurul orei 10.00, norii s-au rupt deasupra litoralului. Cea mai mare cantitate de precipitații s-a înregistrat la Constanța, unde au fost 60 de litri pe metro pătrat, și la Năvodari, cu 75 de litri pe metru pătrat.
Precipitațiile abundente au dus la inundarea gospodăriilor, la blocarea temporară a unor drumuri ce leagă localitățile și la circulația cu dificultate pe străzile din localitățile Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Lumina, din cauza torenților și a refulării apei din sistemele de canalizare.
Stațiunea Mamaia a fost inundată cu 20-30 de cm de apă, în Constanța au căzut trei copaci pe carosabil și au fost inundate zeci de curți. La nivelul județului, conform centralizării Prefecturii Constanța, cele mai afectate localități au fost Constanța, Tuzla, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Ovidiu, Năvodari și Lipnița. Pentru a se păstra nivelul apei scăzut, Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" a deschis vanele de la Lacurile Tăbăcărie și Siutghiol, nivelurile în lacurilor litorale fiind sub cele normale de retenție.
La dispeceratul RAJA s-au înregistrat 97 de reclamații, din care 68 au fost din zonele cu case. Cele mai multe sesizări au fost din cartierul Piața Chiliei - străzile Cașin, Căiuți, Făgetului, Onești, Chiliei, Muncel, Ahile Mi-hail; cartierul Coiciu - străzile Izvor, Crinului, Belșugului, 8 Martie și Prelungirea Ion Alexandrescu; cartierul Faleză Nord - străzile Tabla Buții, Mărășești, Viceamiral Murgescu, Pescarilor; zona Centru - străzile Ecaterina Varga, Sabinelor, Petru Vulcan; cartierul Poarta 6 - strada Cur-cubeului și Aleea Albatros; zonele Delfinariu, I.C. Brătianu - Pod Butelii și Melody - stațiunea Mamaia.
Au intervenit 40 de echipaje pentru desfundarea canalizărilor și îndepărtarea grătarelor, în vederea preluării de către sistemul de canalizare a apei de pe străzile inundate.

Comentează știrea

Remus
21 mai 2012
Asfalt

Locuiesc intr-un bloc pe str.Oborului de aproape 30 de ani.Ani si ani nu am avut probleme cu inundatiile. De cand a fost asfaltata strada, scarile si subsolul blocului sunt inundate la cea mai mica ploaie torentiala.Asfaltare model Mazare cu capace de canalizare betonate si cu modificari ale pantelor de scurgere.Pe Mazare il doare in basca,el danseaza din buric intr-un bar la Mamaia.Treaba merge bine la Constanta,

andreea
21 mai 2012
Sistemul de canalizare

Votati RADU MAZARE PRIMAR!!!

Ada
21 mai 2012
.............

nu inteleg cum de ne conduc toti mafiotii si nu putem face nimic sa ii dam jos, pana acu ma temeam de PDL , dar vad ca si USL sunt de aceeasi teapa si sper pe viitor sa dispara jigodiile astea si sa vina la putere oameni care iubesc tara si vor binele ei. Dumnezeu sa ne ajute sa scapam de ei!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2188 secunde