Casele fantomă ale Constanței

2100
5

Municipiul Constanța este unul dintre cele mai privilegiate ale României. Are plajă, are port, are stațiune, are istorie, are multe mall-uri, multe biserici, dar și multe pretenții de oraș european. Mulți români îi invidiază pe constănțeni că au șansa să trăiască în asemenea loc binecuvântat. Dar, dincolo de poleiala sau, mai bine zis, spoiala de la suprafață, Constanța are și multe bube. Le cunoaștem cu toții și le vedem la tot pasul. Sunt casele nimănui, casele abandonate atât de proprietari, cât și de autorități, care adună mormane de gunoaie, familii de țigani și multă mizerie.
Aceste imobile se află peste tot în oraș, dar mai ales în zona veche, în Peninsulă. Vă prezentăm astăzi numai o mică parte din clădirile fantomă ale Constanței. Sunt pur și simplu cele care ne-au ieșit cel mai des în cale și pe care, cu siguranță, le vedeți și dumneavoastră zi de zi. De unele au mai rămas doar zidurile și îi pun în pericol pe trecători.

Casa cu etaj de la Lupoaică cade cărămidă cu cărămidă. Nu este îngrădită și nici măcar nu mai are vreun panou de avertizare pentru cei care trec prin zonă. Mai grav este că etajul este locuit de câteva familii de etnie romă.

În mijlocul orașului, pe strada Ștefan cel Mare, se ridică o altă clădire părăsită. Ferestrele sunt sparte, iar zidăria a început să cedeze. Strada este intens circulată pietonal și este una dintre cele mai reprezentative artere ale Constanței.

În Peninsulă, pe strada Traian, zac ruinele unui alt imobil-fantomă. Arhitectura ce se mai poate observa pe zidurile rămase îi trădează frumusețea de odinioară. Acum este doar o clădire cu zilele numărate, ce va sfârși sub buldozere.

Tot în Peninsulă, de data aceasta pe strada Ovidiu, o casă veche, care poartă în zidurile ei o parte din istoria bătrânului oraș, stă în spatele unor garduri de protecție. Nici pentru ea nu s-a găsit o soluție și va fi dărâmată în cele din urmă, dacă nu cade singură, bucată cu bucată.

Revenim în centrul orașului, pe strada Constantin Brătescu. Aici am găsit o casă "naționalizată" transformată în groapă de gunoi. Nu mai are acoperiș, doar câteva ziduri exterioare, iar pentru ca mizeriile să nu se reverse pe trotuar, ușa și ferestrele au fost acoperite cu țoale vechi.



Comentează știrea

gEORGE
24 martie 2012
UK Kidderminster

Sunt socat de cea ce vad am plecat de 10 ani din Romania si am crezut ca sa schimbat ceva ,ar trebui cladirile astea refacute reamenajate pt ca sunt cladiri cu istorie in orice oras din lume sunt centre istorice rusine MAZARE

Pandala
24 martie 2012
Constanta-Micul San Remo

Aceste constructii sunt o rusine pentru oras! Ar trebui daramate si construite cladiri moderne si de prost gust! Constanta - oras de cocalari FOREVAH!!!!

Popescu
24 martie 2012
Blestemati sa fiti

Daca ii mai votati pe dictatorii astia, va meritati soarta, constanteni. Nu-i mai lasati pe pensionari sa decida ei pentru orasul nostru. Iesiti la vot si hai sa scapam de ciuma mazarista. Pe mosi si pe babe nu-i intereseaza cum arata orasul si ce face mazare, ei vor doar sacosa. In ce tara ati mai pomenit asa ceva?

claudiu
25 martie 2012
M de la mizere adica mazare

Am alergie la legume,in speciala la MAZARE!

gheorghe
30 martie 2012
Constanta

domnita ,cred ca nu esti din constanta ,asa cum sunt toti veneticii,aciuati aici pe langa mazare, fostimilitari,militieni ,toti care n au vazut litoralul numai in filme ,au venit caTanase Scatiu,sa distruga orasul asta cu iz,meridional,au manarit cu mazare si si au luat terenuri si pe plaja,mazare lasa peninsula,sa se prabuseasca,sa puna mana pe terenuri,dece ? afla domnita (poate vrei sa creezi opinie promazare) ca toate imobilele in paragina si altele in care au fost bagati tigani ca sa le distruga precum termitele ,sunt in revendicare ,in procese cu primaria ,sau asteapta decizii de restituire ,care n o sa le dea mazare niciodata ,ca asa are ordin de celalalt tigan Ilici Iliescu,reformuleaza comentariul si intreaba l pe mazare de situatia juridica a fiecarui imobil in parte-in virtutea L544.ce zici ai cojones ptr asa ceva ? s au ai primit apartament ieftin de la mazariche?astept raspuns ,si lista cu imobilele din peninsula (si din toata constanta) care trebuiesc restituite sau sunt pe rol la tribunal,daca o prezinti ,iti cer iertare ..inj genunchi.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Februarie 2012
Stire din Social : Istoria ciuruită a Constanței
Pagina a fost generata in 0.9674 secunde