Numărul mare de morți pe șoselele din Constanța bagă autoritățile în ședințe

804

Articole de la același autor

Ieri, la Prefectura Constanța, în contextul creșterii numărului de accidente rutiere din ultima perioadă, a avut loc o ședință în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte privind activitatea școlilor de șoferi.
La întâlnirea coordonată de către Prefectul Dănuț Culețu și subprefectul Claudiu Palaz au fost prezenți Romeo Tecău, șeful Ser-viciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța, Elluchian Vrej Magardici, director adjunct la Autoritatea Rutieră Română (ARR) - reprezentanța Constanța, Constantin Dancu - șef Poliția Rutieră și Marius Apostol - director general al Registrului Auto Român.
Printre temele abordate s-au aflat și solicitările reprezentanților școlilor de șoferi, centralizate în urma discuțiilor purtate până în prezent, privind prelungirea duratei cursurilor de pregătire de la o lună la 45 de zile; creșterea numărului de ore prevăzut în planul de învățământ pentru categoria B de la 30 de ore la 50 de ore; actua-lizarea planului și a programelor de învățământ și introducerea obliga-tivității lor pentru instructorii autorizați independenți.
Se dorește găsirea diferitelor modalități de colaborare interinstituțională pentru prevenirea incidentelor nefericite în trafic. Astfel, prefectul Dănuț Culețu a susținut diferite măsuri propuse de participanții la dezbatere: efectuarea de controale în trafic a autovehiculelor "Școală", amenajări pe linie de sistematizare în stațiunea Mamaia (camere de filmat, soluții de calmare a vitezei la trecerile de pietoni, separatoare de sensuri), modificarea criteriilor pentru accesul la calificarea de instructor auto, verificarea școlilor de șoferi și a dispozitivelor dublă-comandă de către ARR cu mai mare acuratețe, înființarea unui Registru al instructorilor auto.
"Este posibil ca accidentele din ultima perioadă, în care mulți tineri și-au pierdut viața, să fie datorate și unei insuficiente pregătiri în cadrul școlilor de șoferi. De aceea consider că întâlnirea de astăzi, care a adus în discuție acest aspect, este primul pas pentru ca numărul acestor accidente să scadă. Am propus ca toate instituțiile implicate să colaboreze îndeaproape și chiar vom demara, de la nivelul Instituției Prefectului, propunerea unor modificări legislative. De asemenea, sper ca Primăria Municipiului să analizeze cu maxim de responsabilitate și promptitudine solicitările de sprijin venite din partea Poliției Rutiere" a afirmat prefectul Dănuț Culețu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8734 secunde