O asistentă de la Spitalul Pantelimon a fost reținută pentru mărturie mincinoasă în scandalul deceselor suspecte
Articole de la același autor
Noi informații în cazul deceselor suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București. O asistentă de la ATI a fost reținută pentru mărturie mincinoasă.
Asistenta a mai fost audiată la începutul anchetei, chiar în prezența unui avocat ales, și ar fi declarat că nu știe ce s-a întâmplat, deși fusese în turele în care s-au înregistrat decesele. Ulterior, alte marturii ale colegilor au contrazis-o, iar aceasta a fost luată miercuri cu mandat, reaudiată și reținută pentru mărturie mincinoasă, conform surselor Știrilor ProTV.
Concluziile anchetei de la Spitalul Pantelimon din Capitală
Pe 1 iunie, Colegiul Medicilor din Bucureşti a prezentat concluziile anchetei de la Spitalul Pantelimon din Capitală, privind acuzațiile de administrare necorespunzătoare a unui medicament, ceea ce ar fi dus la decesul a 17 pacienţi în patru zile.
„S-au prezentat pacienți care au intrat în stop cardiac acasă și care s-au prăpădit la UPU, alții cu patologii grave, nu a existat la niciunul ideea că echipa medicală nu ar fi făcut tot ce putea mai bine pentru ei. Cazurile provin din toate secțiile, cu perioade de internare mai scurte sau mai lungi. Nu a existat vreo dovadă care să suporte această afirmație cum că s-ar fi intervenit nemedical”, a declarat Prof. Univ. Dr. Lucian Negreanu, Vicepreședinte al CMMB și președintele Comisiei de Jurisdicție Profesională.
„În unele cazuri au fost implicați chiar și șase medici, ceea ce ar însemna că șase medici au fost implicați în aceste cazuri. Toate cazurile din ATI reprezentau cazuri critice, în stare foarte, foarte gravă, majoritatea transferuri din alte secții, unele după mai multe luni de spitalizare, altele care au venit deja cu stop resuscitat sau neresuscitat din afara spitalului și într-un caz a fost vorba și de un transfer din alt spital, caz foarte grav.
În absolut toate cele 17 nu au existat niciun fel de suspiciune că a existat vreo abatere de la protocoale sau că cineva într-un mod intenționat ar fi făcut un astfel de act. În deciziile Comisiei de Disciplină sunt în curs de redactare și vor fi comunicate părților interesate în termenul legal de 15 zile”, a declarat Prof. Univ. Dr. Liana Pleș, Președintele Comisiei de Disciplină a CMMB.
Întrebată cum poate afirma Colegiul Medicilor faptul că nu există nicio suspiciune din moment ce suspiciunea juridică este verificată în continuare, dar și dacă va transmite Parchetului să închidă dosarul, Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB, a răspuns:
„În prerogativele Colegiului Medicilor din București este efectuarea cercetării disciplinare așa cum s-a făcut acum de către Comisia de Disciplină. Noi facem această anchetă, Comisia de Disciplină a cărei activitate este complet independentă emite o hotărâre care este comunicată părților implicate. De obicei, noi începem să facem o cercetare disciplinară atunci când există o sesizare sau o reclamație la Colegiu, și atunci părțile implicate sunt cel care a făcut sesizarea și medicul împotriva căruia s-a făcut sesizarea, sau în situația actuală în care această cercetare disciplinară s-a făcut ca urmare a autosesizării Biroului Consiliului Municipal al Colegiului Medicilor din București. Deci părțile implicate acum, cărora li se comunică această decizie suntem noi, Biroul Consiliului, și medicii împotriva cărora noi ne-am autosesizat. Prin regulamentul de funcționare al Comisiei de Disciplină, noi nu trimitem concluziile decât părților implicate. Noi nu influențăm în niciun fel pentru că nu intră în prerogativele ancheta Parchetului”.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Joi, 20 Aprilie 2023
Vineri, 04 Noiembrie 2022
Vineri, 03 Aprilie 2020
Vineri, 03 Aprilie 2020
Vineri, 01 Aprilie 2022
Luni, 17 Mai 2021
Joi, 20 August 2020
Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020