O bătrână de 83 de ani riscă să fie aruncată în stradă de familia unei nepoate, pentru a-i fi luat apartamentul

396

Articole de la același autor

În cadrul rubricii prin care ziarul "Cuget Liber" vă face cunoștință cu polițistul de proximitate din cartierul dumneavoastră, în această săptămână vi-l vom prezenta pe agentul șef Dragoș Buzoi, "proximist" în cadrul Secției 4 Poliție Constanța.

Agentul șef Dragoș Buzoi este polițist din 1993, iar "proximist" din 2004. El se ocupă de populația care se află în cartierul Compozitorilor, cartierul CAP - Anadalchioi și o parte din cartierul Coiciu. În total, aproximativ 25.000 de locuitori.
În general, în zonele respective, polițistul se confruntă cu problemele create de proaspeții proprietari de imobile, care nu înțeleg că trebuie să-și asigure bunurile, iar, de multe ori, din propria neglijență, se pomenesc că sunt victime ale hoților de materiale de construcții.
Alte probleme sunt legate de grănițuirea anumitor proprietăți și de faptul că anumiți cetățeni nu înțeleg că astfel de probleme nu pot fi rezolvate decât prin instanțele de judecată. Polițistul, în astfel de cazuri, nu poate decât să îl îndrume pe cetățean să urmeze calea legală și să preîntâmpine anumite conflicte ce pot apărea între vecini ori, altădată, chiar între rude apropiate.
Din punctul său de vedere, un polițist de proximitate trebuie să fie un bun ascultător, un bun profesionist și, nu în ultimul rând, un om de cuvânt și de încredere. "Mulți oameni vin la noi ca la spovedanie" - ne-a mărturisit polițistul, completând că "la noi vin cu sufletul și cu inima deschisă", iar omul legii trebuie să încerce să îl ajute, atât cât legea îi permite.

Străină… în propria casă
Un caz aparte din zona sa de responsabilitate este cel al unei bătrâne în vârstă de 83 de ani, care, în anul 2007, a lăsat unei nepoate, printr-un act de vânzare-cumpărare întocmit la notariat, apartamentul, în schimbul promisiunii acesteia din urmă că o va îngriji până la moarte.
Deși a fost stipulată o sumă frumușică în acel contract, bătrâna nu a primit nici un ban.
Numai că, la puțin după întocmirea acestui document, nepoata bătrânei a murit răpusă de cancer. Potrivit actului întocmit de defunctă, proprietarii imobilului bătrânei au devenit soțul decedatei și fiica acesteia, bătrâna rămânând astfel fără vreun drept… în propria casă.
În prezent, bătrâna locuiește singură în apartamentul respectiv, dar este terorizată de fiica nepoatei decedate, care, potrivit polițistului, o sună și noaptea și nu-i dă pace.
Mai mult, atunci când bătrâna spune familiei nepoatei sale decedate că înțele-gerea a fost ca ea să fie îngrijită până la moarte, persoanele respective îi spun că "să meargă să fie îngrijită de cea care i-a promis așa ceva", adică e trimisă, cu alte cuvinte, pe… lumea cealaltă!
În prezent, pe rolul instanțelor de judecată există o acțiune prin care bătrâna solicită anularea contractului de vânzare-cumpărare. Femeia speră ca instanța să se pronunțe înainte ca ea să… moară.
"Cred că în situația asta sunt mulți bătrâni din Constanța, care din frica de singurătate, de boală, acceptă să semneze acte de vânzare-cumpărare a propriilor imobile doar pentru a avea cine să-i îngrijească, fără a stabili clar situația lor, din punct de vedere juridic" - ne-a spus proximistul Dragoș Buzoi.
Polițistul atenționează bătrânii care ar putea cădea victime unor astfel de persoane, care nu vor decât să profite de pe urma lor ca, înainte de a lua o decizie, să consulte un jurist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7622 secunde