O comisie de anchetă încearcă să reconstituie elicopterul prăbușit joi, în Buzău

441
O comisie de anchetă încearcă să reconstituie elicopterul prăbușit joi, în Buzău - elicopter-1341559917.jpg

Articole recomandate

O comisie de anchetă încearcă să găsească răspunsuri în cazul tragediei aviatice de ieri, din județul Buzău. Epava elicopterului militar al Școlii de la Boboc a fost dusă la unitate, unde se încearcă reconstruirea aparatului de zbor.

Trupurile celor patru oameni aflați la bord au fost ridicate pentru necropsie. Ca o coincidență sinistră, exact acum 2 ani, s-a produs un accident similar. Atunci, 12 ofițeri au ars de vii într-o aeronava.

Un zgomot asurzitor s-a auzit ieri pe câmpul din vecinătatea comunei Zoița. La ora 12:00, doar câțiva oameni se aflau în zonă.

Martorii spun că aeronava zbura destul de aproape de sol. Nimeni nu a observat însă aparatul dispărând în lanul de porumb.

Din motive rămase încă necunoscute, pilotul, care executa un zbor de antrenament, nu a putut controla mașinăria grea de peste o tonă și s-a prăbușit. Aproape instantaneu, rezervorul a luat foc. Cei de la școala de aviație din Boboc au sunat la 112 imediat după ce au pierdut legătura radio.

Satenii au alergat într-un suflet până acolo în speranța că mai există totuși supraviețuitori.

A durat mai bine de o oră până când echipele de intervenție au reușit să localizeze epava. Bucăți din resturile aparatului s-au întins pe zeci de metri într-un tablou sinistru. Până târziu în noapte, anchetatorii au ridicat probe.
Aeronava implicată în tragedia de ieri este de tip IAR 316 B și a intrat, prima dată, în dotarea forțelor aeriene române în anul 1971. Poate fi folosită atât în misiuni de luptă cât și de salvare.

Ieri, și-au pierdut viața căpitan comandorul Mitică Docuz, de 45 de ani, un pilot care avea la activ 1700 de ore de zbor, maiștrii militari Viorel Cojocaru de 44 de ani, Cătălin Topoliceanu de 38 și studentul în vârstă de 19 ani Ștefan Coropetchi. Primii trei erau căsătoriți și aveau copii.

Sursa: StirileProTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4095 secunde