O crimă care a îngrozit Constanța. Omorâtă cu 11 lovituri de cuțit!

1966
2
Crima din zona Delfinariu, de la sfârșitul săptămânii trecute, va rămâne în atenția colectivă pentru o lungă perioadă. Și asta pentru că tragicul eveniment ne-a reamintit tuturor cât de fragilă este limita dintre viață și moarte și că siguranța nu poate fi garantată de nimeni, oricâte măsuri s-ar lua în acest sens. Semnele de întrebare asupra siguranței constănțenilor sunt puse, în mod firesc, după ce, săptămâna trecută, alte două femei au fost înjunghiate, în zone apropiate crimei petrecute vineri seară.

21.47 a fost ora la care Serviciul Jude-țean de Ambulanță Constanța a fost solicitat prin 112 să intervină cu promptitudine. Apelul anunța că o femeie a fost grav înjunghiată în zona feței și că se află în stare gravă. Adriana Farcaș, care vindea ziare la chioșcul "Cuget Liber", în zona Delfinariu din Constanța, în vârstă de 32 de ani, fusese atacată cu bestialitate și înjunghiată de 11 ori, chiar și în zona feței. Medicii care au preluat-o pe femeie cu o ambulanță SMURD au încercat să facă o minune, însă, câteva ore mai târziu, după chinuri cumplite, Adriana Farcaș s-a stins, în dimineața zilei de sâmbătă, 28 mai, la Spitalul Județean Constanța.

Necropsia a scos la iveală faptul că două dintre cele 11 lovituri de cuțit s-au dovedit a fi fatale, în zona plămânului stâng și în clavicula dreaptă.

Bărbatul a fugit imediat după ce a produs crima, însă nu a durat mult timp până când polițiștii și procurorii i-au luat urma. Zona era împânzită de camere video, iar acest detaliu a făcut ca polițiștii să-l identifice într-un interval scurt de timp pe agresor, fără a avea nevoie de un portret robot.

Cine este criminalul

Criminalul, în vârstă de 30 de ani, se numește Nicolae Filimon și nu a mai avut antecedente penale. Este cunoscut ca fiind un tip introvertit, scump la vorbă și care lucra cu ziua ca zugrav, pe unde apuca. Locuia în aceeași zonă în care a produs crima și frecventa magazinul de ziare, de unde cumpăra țigări. În ultima perioadă, începuse să consume alcool și țigări din ce în ce mai des și ar fi încercat să se sinucidă de două ori, tot cu un cuțit. Bărbatul fusese părăsit de prietena sa, care a ales drumul străinătății și s-a stabilit la Londra, iar tatăl său s-a spânzurat în urmă cu mai mulți ani. Astfel, Nicolae Filimon s-a refugiat în băutură, țigări, poker și pariuri sportive.

"Am aflat destul de repede cine este autorul crimei, dimineață, în jur de ora 11.00, dar până să-l găsim a fost mai mult o chestie de rutină, cercetări și localizare. El oricum din țară nu putea să iasă", au precizat surse din cadrul anchetei.

Mobilul crimei: un pachet de țigări

Totul ar fi pornit, spun achetatorii, de la o ceartă între bărbat și vânzătoarea magazinului. Motivul a fost reprezentat de cererea lui Nicolae Filimon de a primi un pachet de țigări, pe datorie. Când a fost refuzat, acesta ar fi început să țipe, și-a ieșit din minți și a scos cuțitul. Adriana Farcaș a fost victimă sigură în fața agresorului, care a înjunghiat-o în repetate rânduri. Deși era o fire introvertită, gestul bărbatului este motivat de anchetatori prin faptul că, în momentul agresiunii, acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

"Am exclus posibilitatea atacului în scop de jaf pentru că era destul de multă lume la acea oră în zona chioșcului, erau peste 20 de taximetre, stația de autobuz, cazinoul în care erau aproximativ 16 oameni. Un om care intră și vrea să tâlhărească dădea doar o singură lovitură de cuțit, pentru a scăpa, dar el i-a aplicat 11 lovituri de cuțit. Atunci ne-am dat seama că ori e un psihopat, ori este o răzbunare. Ulterior a fost exclusă și răzbunarea și este vorba de un conflict spontan", au declarat, pentru "Cuget Liber", surse oficiale din cadrul anchetei.

Hotărât să ucidă

Procurorii spun că bărbatul abia își mai amintește ce a făcut, după ce, în noaptea crimei, a consumat aproximativ un litru de țuică. Avea în plan să ucidă sau să îi aplice o corecție surorii fostei iubite, pe care o bănuia că ar fi influențat-o pe fosta prietenă să-l părăsească.

"A plecat de acasă cu un cuțit lung de vreo 30 de centimetri, hotărât să ajungă la locuința surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relația lor. Nu era foarte hotărât, dar se pare că a plecat cu gândul de a o ucide pe sora fostei iubite. Cert este că, în drum, s-a oprit la chioșcul de ziare, nu avea bani la el și a intrat să ceară un pachet de țigări. Victima a refuzat. El a scos cuțitul și a amenințat-o că dacă nu îi dă țigările o omoară. Victima a țipat, iar el a intrat în spatele tejghelei și a înjunghiat-o. Nu a apucat să ia nimic, nici măcar pachetul de țigări pentru care venise", a declarat procurorul criminalist Zafer Sadîc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

A încercat să fugă din țară

Imediat după producerea crimei, Nicolae Filimon a căutat să fugă din țară. Prima dată a mers spre casa în care locuia cu chirie, și-a făcut un bagaj de haine și a plecat cu gândul de a ajunge în Italia, cu speranța că nu va mai fi găsit.

"El a fugit la scurt timp după comiterea faptei. A plecat din localitate cu un microbuz până la București, iar de acolo a mers cu trenul până la Sibiu. Aici a fost prins în Gara din localitate, înainte să reușească să treacă frontiera cu un autocar din zonă și să se îndrepte spre Italia", povestesc anchetatorii.

Planul acestuia a fost dejucat de autorități, care l-au dat în consemn la frontiere și în urmărire generală, fiind recunoscut de polițiștii din Sibiu, sâmbătă, aproape de miezul nopții. Chiar și dacă ar fi reușit să treacă granița, ar fi fost o problemă de timp până să fie găsit, grație acordului între Poliția Română, Interpol și Europol.

Percheziții în acest dosar

Imaginile video surprinse de camerele de luat vederi din zonă i-au ajutat pe oamenii legii să îl identifice rapid pe Nicolae Filimon, iar anchetatorii știau sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe cine caută. Descinderea în locuința bărbatului i-a ajutat pe polițiști și procurori să-și dea seama de intențiile bărbatului, însă totodată au fost ridicate mai multe probe care vor cântări decisiv în formularea acuzării.

"Au fost percheziții la el acasă, în zona Delfinariu, unde locuia cu chirie. După ce a comis fapta, atipic pentru un autor care încearcă să scape în zone aglomerate, el a fugit în zona închisă, pe strada Unirii, către mare. Practic, s-a refugiat către «cuibul» lui. Categoric este prima crimă comisă de această persoană", mai spun anchetatorii.

Din contul de Facebook al bărbatului, se pot vedea câteva lucruri care-i definesc profilul psihologic. Nicolae Filimon era un tip introvertit, și asta se vede prin faptul că în majoritatea pozelor apare singur, în ipostaze care exprimă tristețe. Deși lucra cu ziua pe unde apuca, bărbatul în vârstă de 30 de ani este, în lumea virtuală, director de bancă, cu studii absolvite la Universitatea "Ovidius". În câteva postări, Nicolae Filimon ne anunța în anul 2015 că "diavolul există, dar nu în lumea de apoi, ci în lumea în care trăim", iar cu trei ani în urmă, în 2013, posta o poză cu un pistol, cu comentariul "asta le trebuie românilor, să trageți în ăla din oglindă".

Audiat și reținut

Ieri dimineață, polițiștii constănțeni l-au preluat pe Nicolae Filimon din Sibiu și l-au adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, acolo unde a fost audiat de procurori ore în șir.

Bărbatul a recunoscut fapta și o regretă, spun procurorii, însă asta nu-i va asigura clemență în instanță. Nicolae Filimon a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie formulată cererea de arestare preventivă pentru infracțiunea de tentativă la tâlhărie calificată și omor calificat. Criminalul riscă să primeas-că de la 25 de ani de închisoare până la detenție pe viață, după ce va fi arestat preventiv 30 de zile și dus în fața judecătorului.

"Era un tip introvertit, fără un cerc de relații, fapta a fost surprinzătoare pentru unii că nu-l știau în stare de așa ceva. Era un tip tăcut și retras, dar, din punct de vedere psihologic, acest gen de personalitate ar fi în stare de acest gen tip de fapte", precizează surse din cadrul anchetei.

Două suflete, rămase orfane

Tragedia este cu atât mai mare cu cât Adriana Farcaș lasă în urmă două fetițe, de patru și șase ani, care vor crește fără mamă.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost depus la capela mortuară, de lângă Parohia "Sfinții Ioachim și Ana", iar rudele și prietenii au venit pentru a-și lua rămas bun. Apropiații au descris-o, printre lacrimi și durere, ca fiind o persoană timidă și cu mult bun simț, care nu a supărat vreodată pe cineva, "o frumusețe de fată, un înger plecat prea devreme dintre noi".

Adriana Farcaș va fi condusă pe ultimul drum, astăzi. Slujba de înmormântare are loc în jurul orei 12.00, la Parohia "Sfinții Ioachim și Ana", urmând a fi înmormântată la Cimitirul Municipal Constanța. 

Comentează știrea

Liviu Chilian
30 mai 2016
Antisocietatea kkpIUDAlista de sorginte amerikknara ucidetea

Vineri am comentat la însăilarea dezgustătoare semnată de o muiere despre "liber la fătat puradei". Nu mi'a venit in minte cuvântul ce descrie însăilătura mizerabila. Azi mi'am amintit. SARCASM. Se potrivește si articolului de fata. Societatea socialista a fost sinonima cu siguranța cetățeanului. KkpIUDAlismul importat este prin antiexcelenta antisocietatea INSECURITĂȚII individului; insecuritate ce duce la teroare antisociala cu toate răutățile: hoție, narcomanie, alcoolism, stare psiho-patologica omniprezenta, decerebrate/alienare, violenta privată si guvernamentală, omucidere, genocid, holocaust. Rromarlanii sunt supuși Holocaustului. Intr'o generație, kkpIUDAlustii interni si corporatiști-străini au ÎNJUNGHIAT/ucis 5 milioane de foști Romani. Ne'au ucis si jefuit. KkpIUDAlismul ne omoară pt bani! Voi, merdia, sunteți la fel de vinovați precum politicastrii. In particular, im Rromarlania, serviciile secrete ce ar trebui sa vegheze la siguranța cetățeanului, pt bani, UCID si ei oameni nevinovați. Cazul Hexy Pharma e relevant - firma aparține unuia dintre SRI sau SIE. Sigur! Străinii au ucis Romani pt bani, si i'au îngropat in pădure - vezi cazul Codruț Manta ucis de Schwartzenebunu, un Zsidan ce s'a umplut de bani UCIGÂND copii din județul Kustendge. Katzaonul Filimonis a ucis pt doi dolari, prețul unui pachet de țigări. Ca'n Amerikk, Coane Fănica!

RDDnvQbTqRKWJZgfDYY
2 decembrie 2016
YiOEGzUuAPuAvY

3JTXXK tjvlaprcgzzf, [url=http://pyhyyrdgwiyb.com/]pyhyyrdgwiyb[/url], [link=http://qfcggwladyju.com/]qfcggwladyju[/link], http://zohtuccjubnz.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3361 secunde