O femeie de 83 de ani i-a evitat pe șarlatanii care voiau s-o prăduiască

460
O femeie de 83 de ani i-a evitat pe șarlatanii care voiau s-o prăduiască - ofemeie-1549470643.jpg

Articole de la același autor

Se pare că metoda "Accidentul" nu are încă "vindecare". În urmă cu două seri, polițiștii din Medgidia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 83 de ani, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind medic, informând-o că fiica sa a suferit un accident de circulație și are nevoie de 5.000 de euro pentru a fi operată la un spital din București.

Din fericire, optogenara și-a dat seama imediat că poate fi victima unei înșelăciuni și a înștiințat organele de poliție, fără a fi înregistrat niciun prejudiciu.

La acest moment, polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru identificarea autorului și tragerea lui la răspundere penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

Pe această cale, oamenii legii atenționează, încă o dată, populația, cu precădere persoanele de vârsta a treia, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor "rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere".

"Precizăm că în cazul unor accidente cu victime nu trebuie să se ofere sub nici o formă sau pretext sume de bani. Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier", au precizat reprezentanții Poliției Constanța.

În acest fel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.

Reamintim că de-a lungul timpului foarte mulți bătrâni au căzut în plasa șarlatanilor, care i-au lăsat, pe unii dintre ei, și fără bruma de bani pe care o aveau strânsă pentru bătrânețe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5822 secunde