O fetiță a fost vândută de părinți viitorului soț, pentru 3.000 de euro

250
O fetiță a fost vândută de părinți viitorului soț, pentru 3.000 de euro - fetita-vanduta-1709052550.jpg

Articole de la același autor

Garda Civilă din Spania a arestat un bărbat și o femeie, respectiv mama și tatăl vitreg ai unei fetițe de 12 ani, după ce aceștia și-au vândut copila cu suma de 3.000 de euro.


Operațiunea a început la sfârșitul lunii ianuarie, când Garda Civilă a aflat de existența unui minor în orașul Malagón care s-ar putea afla într-o situație critică.


Potrivit informațiilor primite de agenți, o fată a povestit unor persoane că este adesea agresată fizic de mama ei.
În urma cercetărilor, agenții au luat legătura cu reprezentanții școlii unde era înscrisă fetița din România și au aflat că aceasta nu a mai mers la cursuri de ceva vreme. De altfel, mama și tatăl vitreg al fetei au mers la școală pentru a solicita retragerea copilei, întrucât, potrivit acestora, ea părăsise orașul.


Totodată, după ce au vorbit cu mai multe prietene ale fetiței, oamenii legii au aflat că minora le-a povestit că părinții ei urmează să o vândă viitorului ei soț cu suma de 3.000 de euro. Din acest motiv, anchetatorii i-au arestat pe cei doi părinți, potrivit OK Diario.


La percheziție, polițiștii din Spania au găsit suma de 3.800 de euro într-unul din buzunarele pantalonilor tatălui vitreg al fetiței. El a justificat existența banilor prin faptul că i-ar fi câștigat în timpul campaniei de recoltare a măslinelor. Agenții au verificat declarația lui și au ajuns la concluzia că românul a mințit. El nu lucrase la recoltarea măslinelor și nu avea cum să dovedească de unde provin banii cash.


De asemenea, anchetatorii știau că fata vândută unei alte familii s-ar putea afla într-o locuință din orașul Granada. Părinții ei o trimiseseră pe minoră acasă la o rudă pentru a o ascunde.


După recuperarea fetei de 12 ani, ea a ajuns sub tutela unei autorități de protecție a copilului.


Cei doi români – mama și tatăl vitreg al fetei – sunt suspectați de infracţiuni contra libertăţii oamenilor pentru forţarea căsătoriei minorei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9558 secunde