Parlamentul a votat înființarea registrului național al traficanților de droguri

194
Parlamentul a votat înființarea registrului național al traficanților de droguri - registru-traficanti-de-droguri-1709051204.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de marți, Parlamentul a dat undă verde înființării unui registru național în care vor fi înscriși românii condamnați pentru trafic de droguri.


Practic, baza de date este administrată de Poliție și va conține numele tuturor românilor condamnați pentru trafic de droguri.


Potrivit măsurii, aceștia vor fi obligați, o dată la 3 luni, să declare la poliție din ce realizează venituri și cu ce se ocupă.


Cei care vor decide exact perioada vor fi judecătorii.


De altfel, românii înscriși în baza de data a acestui registru vor fi obligați să declare la poliție dacă își schimbă adresa ori locul de muncă.


”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român. Informații de genul: Ce resurse materiale aveți? Din ce vă întrețineți? În ce zonă mergeți, cu cine locuiți sunt importante pentru a face o hartă a intereselor persoanelor din registru”, a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției, notează Știrile Pro TV.


Registru traficanților de droguri va funcționa pe modelul celui în care sunt trecuți agresorii sexuali. Cu toate acestea, cei care figurează în el nu vor fi obligați să prezinte la angajare certificate de integritate.


”Mulți se vor întreba de ce nu există și interdicții, pe modelul registru¬lui agresorilor sexuali, adică să nu lucrezi în farmacii, de exemplu, în școli... Vom putea îmbunătăți orice fel de pârghie și lege, pe măsură ce vom vedea care sunt efectele”, a mai completat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2929 secunde