O săptămână animată de filme în aer liber pe faleza Cazinoului

219
O săptămână animată de filme în aer liber pe faleza Cazinoului - filmeinaerliber-1565682903.jpg

Articole de la același autor

Evenimentul "Filme în aer liber" continuă pe faleza Cazinoului din Constanța. În această săptămână, turiștii și constănțenii se pot bucura de producții atent selecționate pentru toate gusturile, însumând cele mai bune comedii, filme de aventuri și filme pentru copii și familie ale tuturor timpurilor.

Ziua de marți rezervă publicului larg, începând cu ora 21.30, filmul de aventură "În sălbăticie". Acesta a fost nominalizat la Oscar pentru "Cel mai bun montaj" și "Cel mai bun actor în rol secundar".


Miercuri, 14 august, va fi ecranizat "Începutul", cu debut la ora 21.30, pe faleza Cazinoului Constanța. Regia aparține lui Christopher Nolan și este un film de acțiune și SF. Filmul a obținut patru premii, patru nominalizări Oscar și patru nominalizări Globul de Aur.


Ziua de vineri, 16 august, rezervă un spectacol de circ social și artă stradală, susținut de Trupa Parada începând cu ora 21.00. Fundația Parada are ca scop sprijinirea copiilor fără cămin din București. De la înființarea sa, în 1996, le-a asigurat acestora servicii de urgență, sociale, educaționale și de integrare socială și profesională. În aceeași seară, la ora 21.30 va debuta filmul "127 de ore", un film de aventură și biografic. Printre premiile obținute se numără șase nominalizări la Oscar și trei nominalizări la Globurile de Aur.


Sâmbătă, 17 august, în locația deja menționată, începând cu ora 8.30 va avea loc un atelier de dezvoltare personală prin muzicoterapie, susținut de Asociația Humains Profiles (Echipa Totem). Metoda TOTEM este un acronim al metaforei "Therapy Of Tribes Educating Minds" (Terapia triburilor care educă mintea) și include activități de muzicoterapie, training și dezvoltare personală, educație nonformală, promovând concepte precum educația emoțională, leadership, atitudine nediscriminatorie, toleranță, lucru în echipă, fairplay, spirit civic și comunitar. În același context, la ora 21.30 va fi ecranizat filmul "Plaja", o aventură regizată de Danny Boyle. 


Duminică, 18 august, weekendul va fi încheiat cu un atelier handmade – broșe Winnie the Pooh și atelier de colorat pentru prichindei, care va începe la ora 19.30. Creative Arts este un centru de dezvoltare a creativității, creat în scopul descoperirii și dezvoltării potențialului creativ ce se află în fiecare dintre noi, fie că suntem copii sau adulți. Urmează ca la 20.30 să aibă loc un spectacol de magie, susținut de Magitot. Seara va fi în final completată cu filmul de animație, familie și aventuri "Christopher Robin și Winnie de Pluș" la ora 21.30. În noul film "Christopher Robin și Winnie de Pluș" îl regăsim pe Christopher Robin adult, capul unei familii tipice din clasa muncitoare, copleșit de stres și responsabilitate. Însă, exact când are nevoie mai mare, îl reîntâlnește pe prietenul lui din copilărie.


Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, organizat de Asociația Culturală "Metropolis", iar accesul este gratuit. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.855 secunde