O tânără în moarte cerebrală, deconectată de la aparate fără acordul familiei

1292
O tânără în moarte cerebrală, deconectată de la aparate fără acordul familiei - diana-1547676019.jpg

Articole recomandate

O femeie din Sibiu acuză medicii de la Spitalul Municipal că au fost inumani, atunci când fiica sa, în vârstă de 23 de ani a intrat în moarte cerebrală.


Fata a fost răpusă de o meningită care a evoluat fulgerător, însă familia ei nu crede nici acum că totul s-a sfârșit și nu e de acord că tânăra să fie deconectată de la aparate. Mama spune că, deși se afla în spital, nimeni nu a informat-o despre decesul fiicei, și că a aflat totul abia după insistențe repetate.


Pe 4 ianuarie, cs-a simțit rău, iar mama și fratele tinerei au urcat-o în mașină și au dus-o la secția de urgență a Spitalului Militar. De aici medicii au trimis-o cât au putut de repede la Spitalul Municipal, unde a fost diagnosticată cu meningita. Situația tinerei s-a agravat de la o zi la alta!


Lăcrimioara Elena, mama tinerei: "Duminică seara i-au declarat moartea cerebrală, la 22:00. Noi fiind prezenți pe holul spitalului. Luni dimineața acolo, nu ne-au spus absolut nimic, întrebam de starea ei, ziceau că este aceiași, gravă. Când am început să întreb anumite chestii mi-au spus: Doamnă nu mai aveți ce face, copilul dumneavoastră e în moarte cerebrală".


Femeia a fost atât de șocată, încât nu a putut accepta că fata ei a murit. A insistat că Diana să mai primească tratament și abia atunci medicii au avut un răspuns tranșant.


Conducerea spitalului spune că pacientă a fost tratată conform protocolului, iar familia a primit toate informațiile de care avea nevoie.

Diana terminase Facultatea de inginerie din Sibiu și acum făcea un master. Se gândea să-și deschidă o mică afacere.

Cătălin Novac, prieten: "Diana era o persoană foarte bună, un prieten bun. Chiar îmi pare rău că s-a întâmplat asta, nu merita deloc."

Familia nu și-a dat acordul pentru că fata să fie deconectată de la aparate. Dar soarta ei, spun medicii, nu are cale de întoarcere: în cele din urmă, organismul ei va ceda.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1496 secunde