OBLIGATORIU PENTRU TOATE MAȘINILE!

481
OBLIGATORIU PENTRU TOATE MAȘINILE! - espsystem-1415013816.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană a anunțat că sistemul ESP devine obligatoriu pentru toate mașinile noi vândute pe continent. Cu toate că această directivă era așteptată de câțiva ani buni, acum a devenit în final oficială: oricare mașină nouă vândută pe teritoriu european va trebui să aibă ESP (Electronic Stability Program) ca dotare standard, scrie promotor.ro.

Sistemul de control al stabilității ESP este un program bazat pe senzori care analizează, de 25 de ori pe secundă, traiectoria mașinii raportat la direcția pe care șoferul o dă acesteia. În momentul în care computerul de bord sesizează că autovehiculul nu mai respectă trasa dorită de conducătorul auto, reduce cuplul motor transmis roților. În cazul în care această soluție nu este suficientă pentru recuperarea trasei, ESP-ul frânează individual roțile în încercarea de a stabiliza mașina.

Până în momentul de față, 84% dintre autovehiculele comercializate în Europa au ESP. Noua lege este deocamdată aplicabilă mașinilor de pasageri și utilitarelor ușoare (de până la 3,5 tone), dar va fi extinsă, începând cu anul viitor, și la vehicule mai mari. 

De la apariția sa (1995) și până acum, ESP-ul a prevenit 190.000 de accidente și a salvat nu mai puțin de 6.000 de vieți în țările europene, conform UE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Scutiri la cumpărarea unei mașini
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cultură-Educație : Gheorghe Turda a leșinat pe scenă
Pagina a fost generata in 0.5914 secunde