Oficial MAE: Patru români, morți în accidentul de autocar de lângă Veneția

659
Oficial MAE: Patru români, morți în accidentul de autocar de lângă Veneția - 4-romani-1696442419.jpg

Articole de la același autor

Patru cetățeni români și-au pierdut viața în accidentul produs marți seară în Italia, la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz plin cu turiști a căzut de pe o pasarelă și a luat foc, a anunțat miercuri seară Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă.


„Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români”, arată comunicatul.


Într-o intervenție la Digi24, purtătorul de cuvânt al MAE a clarificat că „e vorba de morți, nu de răniți”. Accidentul de lângă Veneția s-a soldat cu 21 de decese și cu 15 răniți, conform autorităților italiene.


MAE a transmis că o echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, imediat după ce a aflat de accident, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate. Identificarea victimelor a fost însă dificilă.


MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.


Ministerul Afacerilor Externe: Echipa consulară s-a deplasat apoi și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite „pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații”, a mai transmis MAE.


„Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, mai scrie în comunicat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7351 secunde